*Nettavisen* Nyheter.

Anmelder politi og ambulanse

Foto: Caroline Drefvelin

Abid Q. Raja mener politiet og ambulansens håndtering av Kohinor-saken er helt meningsløs. Nå fryktes det at Ali (37) blir hjerneskadet.

07.08.07 18:34

(iOslo.no) Tilstanden til R&B-artisten Kohinoors kjæreste er fortsatt uviss. Klokken to tirsdag skal han ha blitt forsøkt vekket opp av sykehuspersonell.

Nå reagerer bistandsadvokat Abid Q. Raja forteller om en gnagende uvisshet.

- Dette er helt sykt og helt meningsløst. Vi vet jo ikke om han blir hjerneskadet, sier Raja til iOslo.no.

- Lovbrudd
Ambulansepersonellet lot Ali bli liggende, til tross for store blødninger. I ettertid har det vist seg at han har pådratt seg hjerneblødninger etter at han slo bakhodet i asfalten.

Både politiet og ambulansepersonellet vil bli anmeldt. I tillegg til at ambulansesjåførene lot Ali ligge igjen, reagerte også mange vitner på at politiet ikke viste noe tegn til å ville forfølge gjerningsmannen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ole Berthelsen

- Dette er grov tjenesteforsømmelse av politifolkene. Og ambulansesjåførene har i alle fall brutt helsepersonell-loven, raser Raja.

- Virker rasistisk
Jon Christian Foss, Kohinoors manager og talsmann for Alis familie, mener at håndteringen minner om rasisme.

- Hadde det vært meg som hadde ligget der, hadde det aldri vært spørsmål om jeg skulle med eller ikke. Han blødde så mye, og det er aldri noe godt tegn når man slår hodet og spyr blod, sier Foss.

Han har fått beskjed om at politiet etterforsker saken, men at de ennå ikke har fått tak i gjerningsmannen. Han er svært overrasket over at politiet verken gjorde mye for å innhente gjerningsmannen på et tidlig tidspunkt, eller beordret ambulansepersonellet til å ta med seg Ali.

- De har politimyndighet, og kunne til og med kjørt Ali til sykehuset selv, sier Foss.

Han er nå svært takknemlig overfor taxisjåføren, som til tross for blodet tok med seg Ali til legevakten.

Beklager
Det ble en stund spekulert i om ambulansepersonellet hadde unnlatt å ta med Ali til sykehuset på grunn av en tidligere hendelse. Ledelsen ved Ullevål universitetssykehus mener det er irrelevant om Ali skulle hatt anmerkninger fra før av.

- Vi har ikke hatt noen anmerkninger eller problemer rundt denne personen. Vi beklager veldig at det har kommet ut et inntrykk av dette, og det dementeres på det sterkeste. Uansett ville det vært irrelevant, sier divisjonsdirektør ved Prehospital divisjon Arild Østergaard til iOslo.no.

Problemene Ali skal ha hatt med å holde på urinen, er heller ingen viktig problemstilling, mener han.

- Det at en person har hatt problemer med å holde på urinen er heller ikke relevant. Det er ingen grunn til å ikke ta med seg personen i ambulansen. Ikke i det hele tatt, sier Østergaard.

Østergaard vil foreløpig ikke si noe om hva som blir reaksjonen for ambulansesjåføren.

- Både vi og fylkeslegen skal se om det blir en reaksjon, og hvordan reaksjonen i tilfelle blir, sier Østergaard.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.