Anmelder politiet for Høiby-lekkasjer

Advokat John Christian Elden.

Advokat John Christian Elden. Foto: Heiko Junge (Scanpix)

KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): Advokat John Christian Elden har anmeldt politiet til Politiets særskilte etterforskningsorgan Sefo. Han beskylder dem for å ha lekket Høiby-dokumenter til pressen.

19.08.03 07:22

Anmeldelsen tikket inn til Politiets særskilte etterforskningsorgan (Sefo) for et par uker siden. Det bekrefter nestleder Jørn Ree i Sefo i Agder overfor TV 2 Nettavisen.

- Vi tar selvsagt anmeldelsen alvorlig. Vi vil søke å avdekke om politiet har lekket dokumenter, sier Ree, sorenskriver i Mandal.

Det skal ha blitt gjennomført ransakinger ved Agder politidistrikt og tatt beslag i blant annet datautskrifter som kan avsløre hvem som har lekket saksdokumenter til Se og Hør, skriver Dagbladet.

Kritikk

Advokat John Christian Elden, som forsvarer Espen Høiby, kritiserte i retten kraftig den ”kulørte pressens” omtale i Høiby-saken.

- Lekkasjene har åpenbart skadet alle i denne saken. Saksdokumentene er ute. Pressen har brukt dokumenter av personlig karakter og lagt til egne kommentarer. Særlig arbeidet fra den kulørte presse har vært under enhver kritikk, sier Elden.

- Politiet kilden

Ifølge Elden har han selv fått alle sakspapirene. Det samme har de to rettsoppnevnte sakkyndige psykiaterne. I tillegg har advokat Ivar Sveen, som representerer fornærmede i saken, fått dokumentene fra politiet i Kristiansand.

- Med så mange mulige kilder, hvorfor kritisere politiet?

- Jeg kan vanskelig se at opplysningene kommer fra andre steder enn fra politiet. Jeg har ikke gitt dokumenter til pressen. Jeg er ganske sikker på at ikke de sakkyndige har gjort det. Videre skulle politiet ikke gitt dokumentene til Ivar Sveen. Han er ikke rettsoppnevnt sakkyndig, og har ikke rett på dokumentene, sier Elden.

- Viktig sak

Jørn Ree sier de arbeider med saken, men kan ikke kommentere videre fremdrift.

- Dette er dokumenter som ikke skulle ha blitt kjent, men som er kommet ut i pressen. Vi anser saken som viktig, sier Ree.

Kriminalsjef Arne Pedersen i Agder politidistrikt sier til TV 2 Nettavisen at han ble kjent med anmeldelsen for en uke siden.

- Jeg ønsker ikke å kommentere saken utover at vi avventer Sefos arbeid, sier Arne Pedersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.