RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anmelder Shell for oljeutslipp

(Shell)
Sist oppdatert:
SFT har anmeldt Norske Shell for ulovlige oljeutslipp fra Draugen-feltet. Utslippet ble oppdaget ved en tilfeldighet, mener tilsynet.

Statens forurensningstilsyn har også anmeldt selskapet for å ha gjor for lite for å begrense skadeomfanget etter utslippet.

Tredje største utslipp
Ifølge tilsynet dreier det seg om mellom 500 og 800 kubikkmeter olje. Dette er historiens tredje største oljeutslipp fra petroleumsvirksomheten, men Shell klarte bare å samle opp 180 kubikkmeter olje, opplyser tilsynet i en pressemelding

SFT anmelder Norske Shell ASA fordi det er avdekket sviktende kontrollrutiner, og mener det var en tilfeldighet at utslippet ble oppdaget.

Det var den 19. mai i år at det lakk råolje fra en endekobling på en undervannsinstallasjon tre kilometer fra Draugenplattformen.

Draugenfeltet ligger i Norskehavet, 145 kilometer vest for Kristiansund. Oljedirektoratet, Kystverket og SFT har gransket oljelekkasjene.

Ingen skader registrert
SFT anmelder også Shell for et mindre tilfelle av oljeforurensning ved Draugenfeltet i januar. Dette utslippet er anslått til 13–62 kubikkmeter olje.

Kysten i det aktuelle området i Midt-Norge ble overvåket, men ingen olje nådde land. Det er ikke påvist skader på fugl eller fisk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere