*Nettavisen* Nyheter.

Anmelder tegeserie for blasfemi

En Selbu-kvinne (94) anmelder Adresseavisen på grunn av tegenserien «M».

24.11.06 20:19

Elisabeth Riiber (94) fra Selbu anmelder Adresseavisen på grunnlag av Mads Eriksens tegneseriestripe «M». Det er særlig de to stripene på mandag og tirsdag denne uka som har fått Riiber til å reagere, skriver adressa.no.

Henger ut Jesus
Riiber mener man godt kan spøke med kirken, prestene og kristendommen, men reagerer på at tegneserieforfatteren henger ut og latterliggjør hovedpersonen i den kristne verden.

- Dette har ingenting med ytringsfriheten å gjøre. Man kan ikke bruke Jesus Kristus som en reklameplakat, sier Riiber til adressa.no.

Riiber er tidligere prestefrue i Selbu og har drevet med besøkstjeneste i kommunen i mange år.

Ble sint
- Selv om jeg er 94 år, har jeg fremdeles tanker i hodet. Jeg ble så sint da jeg så det, og tenkte at denne stripen skal ikke få fortsette uten min protest. Men jeg mener ikke å skape noe hurra-meg-hei med dette. Men jeg trodde Adresseavisen var en for seriøs avis til å bruke en slik tegneserie, sier 94-åringen.

Kulturredaktør Sigrun Berge Engen i Adresseavisen sier til egen avis at hun forstår at tegneserien kan oppfattes som støtende, men mener man må ha stor takhøyde for den kunstneriske friheten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.