*Nettavisen* Nyheter.

Anmelder voldelig pågripelse

26-åringen som ble arrestert av kjendisadvokat Olav Sylte, mener at «pågripelsen» ikke var annet enn juling.

25.04.07 12:08

Mandag ble 26-åringen fremstilt for varetektsfengsling i Kristiansand tingrett. Der stilte han med blått øye. Han forklarte at han hadde blitt banket opp av kjendisadvokat Olav Sylte, eller en av de 10 - 15 vennene som Sylte hadde tatt med seg til pågripelsen.

Mannen er siktet for tyveri og hærverk. Søndag ble han pågrepet av advokat Olav Sylte, samt 10-15 venner av Sylte.

Les: Kjendis-advokat fakket tyv

I Kristiansand tingrett nektet mannen for at han har gjort skadeverk på Syltes eiendeler. Han nektet også befatning med tingene som ble funnet i forbindelse med pågripelsen.

- Han erkjenner ikke skyld for disse forholdene som knyttes til Sylte. Han mener det er andre som står bak innbruddet, tyveriet og hærverket. Tingene ble ikke funnet i hans leilighet, men i leiligheten til venninnen. Han var på besøk hos henne da denne gjengen kom, sier forsvarer Arvid Kjærvik til Nettavisen.

Kjærvik sier også at hans klient vil anmelde hele hendelsen.

- Min klient hadde fått seg en smell på øyet. Det var helt blått, og han påsto selv at han hadde fått juling. At forholdet blir anmeldt er sikkert. Hvem som slo får tiden vise, sier Kjærvik. Han sier at det er usikkert om det var Sylte eller noen av vennene til Sylte som slo.

- Etter min oppfatning var dette også en ulovlig pågripelse. Det er sterke begrensninger på når en person kan pågripe andre personer. Det kan skje bare når du pågriper noen på fersk gjerning. Etter hva jeg leser i media, hadde fornærmede gjort noen undersøkelser før han reiste ut og påtraff min klient.

Det har ikke lykkes Nettavisen å få kommentar fra Olav Sylte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.