RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anmeldes for homse-hets

Sist oppdatert:
Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH) har politianmeldt pastor Jan-Aage Torp etter at han uttalte at «homoseksualitet er en abnormitet og en kreftsvulst på samfunnet».

Ifølge LLH var det i P4s debattprogram 17.30 at Torp uttalte: «Det er ingen tvil: Det må det slås fast at homoseksualitet er en abnormitet og en kreftsvulst på samfunnet!»

LLH anmelder pastoren for brudd på straffelovens § 135a – som går på diskriminering.

- Når det gjelder Jan-Aage Torp, er det ikke første gang han kommer med sterke utfall mot lesbiske og homofile. Han har ved en rekke tidligere anledninger gått sterkt ut og talet varmt for helbredelse av homofile.

- Slike uttalelser det her er tale om har etter LLHs mening en ikke ubetydelig skadevirkning. Gjennom slike drypp er Torp med på å skape og befeste fordommer mot lesbiske og homofile. Dette kan igjen føre til ytterligere diskriminering og vold mot lesbiske og homofile, skriver Jon Reidar Øyan, leder i LLH, i en uttalelse til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere