*Nettavisen* Nyheter.

Anmeldt for blondinevits

- Vet du hva blondinen som fikk tvillinger gjorde? Svaret fikk i hvert fall Vigrid til å anmelde Telemarksavisa til PFU.

19.03.06 20:08

Når noen mener seg feilbehandlet av pressen, kan man nemlig klage på aviser, tv og ukeblader til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Nå har utvalget fått inn en høyst uvanlig klage fra den høyreekstreme gruppen Vigrid.

Krever 6 mill.
- Vet du hva blondinen som fikk tvillinger gjorde?
- Hun gikk ut på byen for å lete etter den andre faren, skrev Telemarksavisa i sin vitsespalte. Nå har saken havnet i PFU.

«I praksis retter rasehetsen og nedvurderingen seg mot den mest sårbare delen av vårt folk. Nemlig mot våre unge nordiske utseende jenter i tenårene», skriver Vigrid i sin klage til PFU.

De ønsker derfor en offentlig unnskyldning, og løfte om at det ikke skal gjenta seg. Og som ikke det var nok, ber organisasjonen om at avisen får en bot på seks millioner kroner, som skal fordeles mellom nordiske voldtektsofre i Grenland, skriver Telemarksavisen.

- Billige ludder
Brevet er undertegnet Thorgrim O. Bredesen. Han sier til Telemarksavisa at de med blondinevitsen framstiller nordiske kvinner som billige luddere som ikke vet hvem som er far til deres egne barn.

- Det er ikke noe nytt at rasister er humørløse. Med denne anmeldelsen tror jeg også Vigrid vil bidra til å spre litt latter og glede rundt omkring, sier Telemarksavisas redaktør Ove Mellingen.

Han regner sjansene for å komme seirende ut av saken som rimelig sikker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.