RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anmeldt for menighets-tyveri

Sist oppdatert:
Den profilerte Levende Ord-pastoren Enevald Flåten er politianmeldt for å ha stjålet en menighet i Kristiansand.

Sjeletyveriet skal ha skjedd i 2003, da Kristiansand Bibelsenter ble innlemmet i Levende Ord, og pastoren i bibelsenteret dermed mistet jobben. Saken ble anmeldt til politiet i fjor sommer, men ble henlagt. Den tidligere pastoren påklaget henleggelsen til statsadvokaten, som har bedt politiet gjenoppta etterforskningen, skriver Bergens Tidende.

Ifølge den tidligere pastoren ble det aldri holdt generalforsamling i Kristiansand Bibelsenter der menigheten ble oppløst, noe Levende Ord i Bergen bestrider.

- Kristiansand Bibelsenter var en liten menighet som opplevde tilbakegang. Vi fikk derfor henvendelser fra det daværende lederskapet i menigheten om vi kunne gå inn og overta. De var den gang mellom 50 og 60 voksne og barn som selv valgte å bli en del av Levende Ord, sier informasjonssjef for Levende Ord i Bergen, Bjørn Olav Hammerstad til BT.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere