RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anmeldte vold - ble selv anmeldt for trusler

Foto: Privat
Sist oppdatert:
- Her er det beskyldninger begge veier, sier politiet i Øst-Finnmark etter at en litauisk kvinne skal ha blitt angrepet av maskerte menn med jernstenger.

Litauiske Rosita Ramoskiene hevder hun ble skamslått av maskerte gjerningsmenn med jernstenger hjemme i leiligheten i Båtsfjord torsdag 4. november. Nå er nå selv anmeldt for trusler.

- De truet med å drepe oss og gjøre livet surt for oss. Det var ren terror, sier den 43 år gamle kvinnen i en epost til Nettavisen.

Politiet etterforsker saken og har mottatt anmeldelser fra begge parter.

Les også: Her blir Rosita (43) skamslått

Politiet sitter med to anmeldelser
- Det foreligger en motanmeldelse. Motparten hevder seg utsatt for trusler, sier politiadvokat Johan Eggen ved Øst-Finnmark politidistrikt til Nettavisen fredag.

Rosita Ramoskiene hevder seg utsatt for vold og trusler og har anmeldt en nordmann i Båtsfjord. Denne personen har igjen levert en anmeldelse på trusler.

Gikk til lokalavisa med bilder
- Kvinnen gikk til Finnmarken med bilder som angivelig viser en maskert mann som går til angrep på henne med jernstenger. Har politiet noen formening om disse bildene er ekte eller ikke?

- Vi har ikke noe grunnlag for å spekulere i det. Her er det beskyldninger begge veier, så får etterforskningen vise hva som ligger i dette, sier, Eggen.

Han opplyser at det her dreier seg om to miljøer, et litauisk miljø og et norsk miljø, som ligger i strid med hverandre.

Fikk konstatert blodsutredelser
Det var i forrige uke politiet mottok anmeldelsen fra den 43 år gamle kvinnen om det påståtte overfallet som skal ha skjedd i hennes leilighet. Rosita Ramoskiene har bilder av seg selv med tydelige blåmerker på armene og sier politiet er informert om disse skadene. Hun oppsøkte legevakt dagen etter overfallet. Nettavisen har sett legens rapport som beskriver blodsutredelser på venstre underarm og venstre øre. Overfor legen fortalte hun også om hodepine og at hun hadde kastet opp ved et par anledninger etter overfallet. Fem dager senere ble det konstatert hjernerystelse.

Politiadvokaten sier at de ikke har noen opplysninger om personskader i saken.

- Ødela sikringsskapet
Til Finnmarken har kvinnen forklart at maskerte gjerningsmenn tok seg inn i leiligheten hennes og banket henne opp med jernstenger.

- Det må ha vært nøye planlagt. De hadde lommelykter og ødela først sikringsskapet for å mørklegge leiligheten, før de gikk til angrep, sier hun til avisa.

Mannen hennes og en venn av familien var til stede i leiligheten, men de rakk ikke å komme henne til unnsetning før gjerningsmennene forsvant, skriver Finnmarken.

- Det gikk så fort. Jeg hørte bilen da den kom, og så den fra et vindu i andre etasje. Jeg skjønte med engang at noe var galt og begynte å fotografere for å sikre bevis. Bare sekunder etterpå gikk strømmen, så jeg gikk ut i gangen for å se hva som var på ferde. Der overrasket jeg mennene mens de rev ut sikringer fra sikringsskapet, sier hun.

Kvinnen tok en hel serie med bilder, blant annet av bilen som gjerningsmennene skal ha brukt.

Begge parter bekrefter konflikt
Til avisa sier hun at de vet hvem som står bak. De forteller at de i lang tid har vært i konflikt med personer i Båtsfjord, blant annet om økonomiske forhold knyttet til leiligheten som familien leier.

Finnmarken har snakket med de personene som litauerne har pekt ut. De nekter for å ha stått bak angrepet, men bekrefter at de er i konflikt med familien.

- Dette er et lite sted
Nettavisen har ringt Rosita Ramoskiene og sendte henne en epost med spørsmål på engelsk.

I sitt svar sier hun at hun ikke stoler på politiet Båtsfjord.

- Dette er et lite sted, skriver hun.

Hun forteller at de ringte politiet før angrepet og fortalte om trusler, men at de ikke ble tatt på alvor. Under angrepet sier Rosita at hun ble truet på livet og at gjerningspersonene også truet med å gjøre livet surt for det litauiske paret, hindre dem i å få arbeid og få et normalt liv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere