Gå til sidens hovedinnhold

Anne ble skvist av medpassasjeren

I ni timer ble hun sittende ved siden av et par som var altfor store for flysetet.

Skrekkhistorien om Mia som måtte dele sete med deler av en stor amerikaner skapte leserstorm i Nettavisen.

Derfor bringer vi historien til Anne Karin Dahle. Vi har også spurt SAS og Norwegian hvordan reglene for store passasjerer er i Norge.

Dårlig spøk

Dahle og en kollega tok flyet fra Amsterdam til Houston med et utenlandsk selskap da hun fikk sin store opplevelse.

«Min kollega og jeg skulle på jobbreise til Houston, da vi ble oppmerksomme på det største paret vi noensinne hadde sett vandrende i sakte tempo gjennom passkontrollen. Min kollega sier litt fleipende at der har du de du skal sitte imellom. Du sier ikke det, svarer jeg med et smil. For hvor store er egentlig oddsene for at akkurat de passasjerene av alle passasjerene på terminalen skulle til samme sted som meg?»

Men det var nettopp det som skjedde. Dahle hadde satt seg til rette innerst ved vinduet da den store kvinnen fra passkontrollen satte seg ned nettopp på plassen ved siden av. Foran henne rullet den enda større ektemannen inn i rullestol.

Har du en historie om en plagsom, dramatisk eller morsom flytur? Ta kontakt med Nettavisen på e-post vaktsjef@nettavisen.no eller telefon 21 00 60 10.

– Hang over setedeleren
«Kona var diger. Helt umulig for henne å slå ned bordet og hun hang over setedeleren. Den gled opp under hele flyturen og jeg måtte trykke den på plass til stadighet slik at hun ikke veltet over meg».

En lettere sjokkert Dahle klarte ikke å protestere overfor flypersonalet. Dermed gikk turen over Atlanteren klemt mellom damen og flyvinduet.

«Midtveis over Atlanteren så holdt min blære på å eksplodere, og jeg måtte et lite ærend. Det tok paret 20 minutter å komme seg opp av setene sine og like lang tid å komme seg ned igjen».

Les også: Flypassasjerene vi alle hater

Ikke et stort problem
– Slike situasjoner er vanskelig for begge to, og nok verst for dem som føler de tar noe plass. I SAS har vi tilbud om komfort-sete. Passasjerer som føler at et sete kan bli litt trangt skal vite at det finnes et tilbud som gjør det mer bekvemt for dem selv og sidepassasjeren, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS. Dette setet koster det samme som flybilletten minus skatter og avgifter.

– Jet har spurt internt, og ingen hos oss har hørt at det har blitt krevd at passasjerer skal kjøpe sete. Vårt kabinpersonale løser slike problemer om bord. Problemet kommer jo hvis flyet er fullt, men vi møter det ikke ofte, sier han.

Heller ikke Norwegian føler at dette er et problem som ikke lar seg håndtere.

– Vi ser jo at passasjerene blir stadig tyngre, men dette er ikke noe stort problem for oss, sa tidligere informasjonssjef i Norwegian, Anne Grete Ellingsen, til Side 2.

Er det noen som er ekstra store, så kan de bare kjøpe ett ekstra sete. Fordelt på to seter havner de gjerne innenfor en normal vekt.

Har du en historie om en plagsom, dramatisk eller morsom flytur? Ta kontakt med Nettavisen på e-post vaktsjef@nettavisen.no eller telefon 21 00 60 10.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot