Gå til sidens hovedinnhold

- Anne kan ha blitt flyttet

FØRDE (TV 2 Nettavisen): - Anne Slåtten kan ha blitt flyttet etter at hun ble drept, sier legen som først kom til åstedet.

Opplysningene er svært oppsiktsvekkende i drapssaken som pågår i Fjordane tingrett denne uken. Kommunelege Asmus Bisgaard, som var første lege på stedet hvor Anne Slåtten ble funnet drept, tok kontakt med politiet i ettertid for å fortelle at hun kan ha blitt plassert på åstedet.

- Hun hadde flekker på kroppen. Som jeg husker, på venstre side. Jeg så ikke merker på høyre side, sa Bisgaard i sin forklaring.

- Kan ha blitt dratt inn
Dødsmerkene gjør at Bisgaard mener liket kan ha blitt flyttet. Slike merker kommer ofte på det laveste punktet på kroppen. Slåtten ble funnet på ryggen, ikke på siden. Hodet var også ifølge legen i en merkelig stilling.

- Det kan også se ut som hun har blitt dratt inn på funnstedet.

- Hva legger du i det? ville advokat Ivar Blikra vite.

- Gresset var dratt til side i en avstand av en halv meter inn på funnstedet, sa legen som understrekte at han ikke var rettsmedisiner og dermed kun uttalte seg om betraktningene han gjorde seg.

- Hodet i merkelig stilling
Legen hadde gjort en rekke observasjoner som han bare knapt hadde nevnt for politiet i ettertid, ettersom en rettsmedisiner kom og tok over arbeidet. Men da det kom frem i media at en person var observert gående ut fra funnstedet over ett døgn etter drapet, måtte han melde fra.

- Jeg tok kontakt fordi da jeg hadde tenkt litt over dette. Da jeg var på åstedet, var en av teoriene at hun var blitt påkjørt og at sjåføren hadde stukket fra stedet. Men da det siden stod i mediene at en mann hadde vært sett ute på plassen siden, så tenkte jeg på de opplevelsene jeg hadde hatt der inne. Noe av det som slo meg var at hun lå med hodet sterkt til venstre. Det var litt rart i forhold til hellingen på bakken. Også var det merkene jeg fant på venstre side, sa Bisgaard.

Ikke støtte av rettsmedisiner
I et avhør forteller kommunelegen om observasjonene han gjorde. Dette har siden ikke blitt særlig vektlagt av etterforskerne, siden rettsmedisiner Morild, som vitner torsdag, ikke har rapportert om dødsmerker i sin obduksjonsrapport. Morild undersøkte derimot Slåtten i hele åtte timer etter Bisgaard.

- Vil dødsmerker være permanente eller forsvinne? spurte advokatfullmektig Bjarte Bjånes for den drapstiltalte Øyfred Standnes.

- Det kan jeg ikke uttale meg om, svarte Bisgaard.

Kan få betydning
Verken aktor Jogeir Nogva eller forsvarer Ivar Blikra ønsket å kommentere viktigheten av de nye opplysningene overfor TV 2 Nettavisen.

- Det vil være å forhåndsprosedere, og det ønsker jeg ikke å gjøre, sier Blikra til TV 2 Nettavisen.

Men skulle opplysningene fra kommunelegen bli vektlagt, så utgjør det nok et tilbakeslag for påtalemakten, ettersom deres hovedteori er at Standnes må ha møtt Anne Slåtten langs Angedalsveien og drept henne på stedet.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre