RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Annenhver kvinne på slankern

Sist oppdatert:
Over halvparten av norske kvinner har vært på slankekur.

Nesten 1,5 million nordmenn over 15 år har slanket seg en eller flere ganger, melder TV 2 Nyhetene. Av disse er 955.000 kvinner.

Det betyr at 52 prosent av norske kvinner har vært på slankekur en eller flere ganger.

- Det vil alltid være en stor andel av befolkningen som slanker seg. Når en tenker på vektutviklingen i Norge, så er det nokså naturlig, sier Eli Heggen, forsker ved avdeling for preventiv kardiologi på Ullevål Universitetssykehus til TV 2 Nyhetene.

Gir blaffen i helsa
Undersøkelsen viser også at nordmenn flest gir blaffen i helseaspektet ved å slanke seg. Nesten 60 prosent av de spurte mente at det å bli tynnere eller se bedre ut var den viktigste årsaken til at de slanket seg.

- Det er dette som er problemet, det er ikke de som bør tenke på vekten som ofte gjør det. Mange er opptatt av slanke seg på grunn av utseendet. Det er ikke vi som helsepersonell opptatt av, sier Eli Heggen til TV 2 Nyhetene.

Bare 14 prosent, de fleste av dem menn over 45 år, oppga helsegevinsten som slankeårsak.

Det er de som har fått streng beskjed av legen sin om å komme seg i trening, mener flere eksperter TV 2 Nyhetene har snakket med.

Menn mest fornøyd
67 år gamle Erik Fladvad har drevet med fysisk aktivitet hele livet, og er fremdeles instruktør på et av hovedstadens best besøkte treningssentre.

- Det helt klart et helsemessig aspekt ved det. Jeg føler meg vel når jeg er godt trent. Jeg stresser ikke poenget med å gå ned i vekt. For de som trener, er det viktig at de trener med glede, og synes det er gøy å gå på trening. Den dagen jeg ikke synes det er moro lenger, slutter jeg på flekken, sier den spreke 67-åringen til TV 2 Nyhetene.

Undersøkelsen viser også at norske menn stort sett er langt mer fornøyde med kroppen sin enn kvinner. Mens 28 prosent av norske kvinner mellom 15 og 45 år litt eller ganske misfornøyd med kroppen sin, sier mer enn åtte av ti menn i den samme aldersgruppen at de er meget eller ganske fornøyd med kroppen sin.

- Ikke ærlig
Dette mener ekspertene er tull.

- De tallene som kommer frem i undersøkelsen tilsier at mange menn er veldig fornøyde med kroppen sin. Det er noe helt annet enn det vi møter i hverdagen, mener Jorunn Sundgot-Borgen, professor i fysisk aktivitet og helse ved Norges Idrettshøgskole til TV 2 Nyhetene.

- Så du tror de lyver?

- Jeg tror i alle fall ikke at menn tør være like ærlige som kvinnene, sier hun.

Undersøkelsen er utført av MMI for Opplysningskontoret for meireiprodukter. Et representativt utvalg av 1007 personer er intervjuet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere