*Nettavisen* Nyheter.

Annes kjæreste studerte sorg

Foto: (Politiet)

FØRDE (TV 2 Nettavisen): Kjæresten til Anne Slåtten bearbeidet sorgen etter drapet med å lese alt han kom over om sorg og sorgreaksjoner.

31.01.05 19:01

Det fortalte kjæresten (27) under den første dagen av rettssaken mot drapssiktede Øyfred Standnes i Fjordane tingrett mandag.

- I den første fasen av sorgen var jeg mye i lag med venner og familie. I en senere fase fikk jeg et stort kunnskapsbehov. Bibliotekaren i Stavanger må tro jeg er sprø, fordi jeg leste så mye om sorgreaksjoner, sa kjæresten i retten.

Snakket om ferieplaner
Anne Slåtten og 27-åringen hadde vært kjærester i nesten ett år da den 22 år gamle jenta ble kvalt til døde i et skogholt like ved Angedalsveien 6. juni i fjor. Kort tid etter at de kom sammen, flyttet Anne til Førde for å begynne på sykepleierhøgskole.

Kjæresten fortalte om den siste samtalen han hadde med sin kjære natten til drapsmorgenen. Klokken 03.30 natt til søndagen ringte han Anne etter å ha kommet hjem fra byen.

- Hvorfor ringte du, spurte aktor Jogeir Nogva.

- Er man forelsket, så er man forelsket. Jeg ville bare snakke med henne og ringte. Og hun svarte.

- Hva snakket dere om?

- Det var en samtale som som bar preg av gjensidig kjærlighet mellom to mennesker. Vi snakket om sommeren og ferieplaner og hva vi skulle gjøre dagen etterpå, svarte kjæresten.

Drept timer senere
Omtrent tre og en halv time etter at kjæresteparet snakket sammen ble Anne drept. Påtalemakten hevder at hun skal ha blitt forsøkt voldtatt og deretter kvalt. Det skulle ta over ett døgn før Anne ble funnet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: TV 2 NETTAVISEN / ARNE LUTRO

Kjæresten dro straks til Førde sammen med Annes mor da det ble kjent at Anne var meldt savnet. Kort tid etter ankomst, kom det tragiske budskapet.

- Vi satt på høgskolen og ventet på nytt. Da kom Øyen (politiførstebetjent Dag Øyen, red.anm) inn i rommet. Jeg så på øynene hans at det var dårlig nytt, fortalte han.

- Et hav av sorg
Familien til Anne Slåtten har, sammen med kjæresten, krevd den drapstiltalte sunnfjordingen for 750.000 kroner i oppreisning og erstatning. I sin forklaring fortalte kjæresten om Annes familie og hvordan de har reagert på drapet.

Annes mor har vært sykemeldt siden drapet. Faren prøver å holde småbruket i Hjelmeland i gang, men sliter med å holde motivasjonen oppe. Annes to søstre har også lidd som følge av den tragiske hendelsen, hvorav den ene mistet to eksamener som følge av manglende energi.

- Jeg har prøvd å normalisere meg. Jeg har kommet meg tilbake i jobb, studier og idrettshverdagen min. Men de siste månedene har det vært som å seile på et hav av savn. Det har vært mange stormer av sorg. Og stormene har ennå ikke lagt seg, sa kjæresten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.