RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Annes mor ba gjerningsmannen tilstå

Sist oppdatert:
FØRDE (TV 2 Nettavisen): Moren til Anne Slåtten ba en bønn om at han som har drept datteren må si sannheten. - Vi kan ikke få gå videre før vi har fått vite hva som har skjedd, sa hun.

Det ble et gripende vitnemål retten, venner, familie og media ble vitne til i Fjordane tingrett torsdag ettermiddag. Anne Slåttens mor fortalte om hvordan sin snille, gode og pliktoppfyllende datter, som brått var tatt bort fra dem 6. juni i fjor.

- Snudd på hodet
- Ting ble snudd på hodet. Det er jo det verste en som foreldre kan oppleve, sa hun.

Moren har vært sykemeldt helt siden hennes mellomste datter ble drept. Faren, som driver småbruk og sagbruk, har heller ikke orket å gjøre noe annet enn daglig stell av dyr etter drapet. Sammen med Annes to søstre og kjæreste, saksøker de den tiltalte Øyfred Standnes for til sammen 750.000 kroner i erstatning og oppreisning.

- Si sannheten
Under store deler av vitnemålet satt moren med hodet i hendene. Mannen som er tiltalt for å ha drept datteren, Øyfred Standnes, så på moren under hele vitnemålet.

Helt på slutten av vitnemålet spurte familiens bistandsadvokat Rune Tysse om det var noe hun ønsket å legge til.

- Ja, det måtte være at vi ber om at han som har gjort det sier sannheten, så vi får vite hva som har skjedd. Vi kan ikke gå videre før vi fått vite det. Det blir helt umulig, sa hun gråtkvalt, uten å henvende seg tiltalte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere