*Nettavisen* Nyheter.

Anniken vil være homofest-vertinne

Foto: Berit Almendingen (Nettavisen)

Oslo-ordføreren sa nei til feiringen av ny partnerskapslov i byens Rådhus. Nå legger likestillingsministeren press på ham.

30.04.08 07:33

Likestillingsminister Anniken Huitfeldt (Ap) skriver i et brev til Oslos ordfører Fabian Stang (H) at hun gjerne vil bidra til en løsning, slik at Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH) kan få arrangere fest i Oslo rådhus for å feire den nye partnerskapsloven. Huitfeldt tilbyr seg å være vertinne for festen. Brevet kan gjøre det vanskelig for Oslo-ordføreren å si nei, for regelverket åpner for å bruke Rådhhushallen etter «forespørsel fra nasjonal myndighet», skriver Dagsavisen.

Overfor avisa sier Huitfeldt at hun ikke vil legge press på de lokale myndighetene, men bare gi en hjelpende hånd.

- Jeg oppfatter det slik at også Fabian setter pris på det den nye loven står for. Derfor vil jeg gjerne bidra til å løse situasjonen ved å stille som vertskap, sier hun til avisa.

Nylig fikk LLH nei på sin søknad om å bruke Oslo rådhus til å feire den nye loven, som er ventet å samle flertall i Stortinget 11. juni. Oslo-ordførerens begrunnelse var at politiske vedtak ikke feires i rådhuset, skriver Dagsavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag