*Nettavisen* Nyheter.

Ansatt hengt ut som dårlig betaler

Foto: Skjermdump (Finnmarken)

For halvannet år siden la Tana kommune ut svært personlige opplysninger om en ansatt på postlista. Nå har de gjort samme brøler igjen.

11.04.11 08:12

Med fullt navn blir en ansatt i Tana kommune hengt ut som dårlig betaler på kommunens postlister, skriver Finnmarken.

Det aktuelle brevet er unntatt offentlighet, men dokumentet som viser til brevet ligger ute på kommunens hjemmeside.

«Trekk i lønn – N.N. (arbeidstakerens navn)», er tittelen på dokumentet, og henviser til et brev fra Lensmannen i Tana. Dokumentet har ligget på kommunens postliste i to uker, og dermed i prinsippet vært synlig for alle som har tilgang til internett.

Beklager
Rådmann i Tana, Jørn Aslaksen, legger seg paddeflat når Finnmarken konfronterer ham med at kommunen igjen har lagt ut sensitive opplysninger om ansatte.

- Oi, det var ikke bra, for å si det forsiktig, er rådmannens umiddelbare reaksjon.

Han var fredag formiddag ikke klar over at navnet til vedkommende lå synlig på kommunens postliste.

- Slike opplysninger skal selvfølgelig ikke legges ut. Det var en brøler, og er sterkt beklagelig for den det gjelder, sier han.

Er bare mennesker
Høsten 2009 la kommunen ut et referat fra en sykdomssamtale med en av de ansatte på kommunens postliste. Også den gang la rådmannen seg flat, og lovet bot og bedring.

- Hvordan forklarer du at Tana kommune igjen har lagt ut personsensitive og taushetsbelagte opplysninger om en av sine ansatte?

- Vi skjerpet inn rutinene etter den forrige saken, mzen vi som jobber i systemet er mennesker, og mennesker kan gjøre feil fra tid til annen, sier Aslaksen.

- Men bør ikke rutinene ta høyde for slike tabber?

- Det er tydelig at dette er en rutinebrist, ja. Vi skal bruke tid framover på å se hvordan vi kan unngå at slikt skjer i framtiden, sier han.

Forferdet og forbannet
Finnmarken har vært i kontakt med den aktuelle arbeidstakeren, som ikke var klar over at de sensitive opplysningene lå ute, og at hvem som helst dermed kan gå inn og se at vedkommende har hatt utleggstrekk i lønna si.

- Jeg blir forferdet og forbannet, er alt en tydelig rystet arbeidstaker vil si til Finnmarken.

Senere fredag formiddag ringte rådmann Jørn Aslaksen tilbake til Finnmarken, etter å ha vært i kontakt med den aktuelle arbeidstakeren.

- Den ansatte hadde selvsagt ikke noe ønske om at disse opplysningene skulle være offentlig, og jeg har beklaget glippen. Jeg syns det er fælt og trist, sier rådmannen om kjempebrøleren.

- Vi har rettet opp i tabben nå, og skal i tillegg gå gjennom postlista vår for å se om det fins lignende opplysninger ute, avslutter rådmannen.

Les flere saker hos Finnmarken her.

Annonsebilag