RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Didrik Thrane-Nielsen

Ansatt omkom i flystyrt nær skole

Sist oppdatert:
I lufta over landbruksskolen i Råde mistet mikroflyet plutselig all fart, styrtet og tok fyr.

En 44 år gammel mann fra Østfold og en 33 år gammel mann fra Storbritannia omkom da de styrtet med et mikrofly i Råde i Østfold tirsdag ved 15-tiden.

Har ikke konkludert om årsak
Tirsdag kveld melder politiet at åstedsundersøkelser foreløpig er avsluttet. Det er ennå ikke trukket noen konklusjon om uhellsårsak. Mikroflyseksjonen i Norges Luftsportforbund opplyser at de har sendt sin egen havarikomité til Østfold og at de vil bistå politiet.

Skole i sorg
Flyet styrtet i en kornåker og tok fyr bare 200 meter øst for hovedbygningen ved Tomb videregående skole og landbruksstudier, ifølge Sarpsborg Arbeiderblad. Skolen opplyser at en ene av de omkomne var ansatt på skolen. Det var flere øyenvitner til ulykken.

Politiet sier de ikke vil gå ut med de omkomnes identitet tirsdag.

Populær flytype
Mikroflyet de benyttet er av typen Rans S-6, som er svært populært og som Norges Luftsportforbund opplyser at de har gode erfaringer med gjennom mange år.

I en melding på forbundets nettside gir de uttrykk for sin sorg.

- Sikkerheten har hatt et stort løft i seksjonen de siste årene gjennom oppgraderinger av piloter og teknisk personell, samt skjerping av krav til sikre operasjoner i alle klubbene. Mikroflyging har gjennom en oppgradering av sitt eget sikkerhetssystem blitt en meget trygg og sikker aktivitet. Det er lenge siden det har vært alvorlige hendelser av denne art blant våre medlemmer, heter det i meldingen.

John Erik Laupsa i Norges Luftsportforbund opplyser til Nettavisen at alle mikroflypiloter i Norge er organisert hos dem. Sporten er en raskt voksende gren blant forbundets 16.000 medlemmer.

Så flyet fly lavt
Et øyenvitne Nettavisen snakket med forteller at hun så flyet fly lavt i 14.15-tiden.

- Jeg tenkte at det måtte passe seg for høyspentledningene, for det så ut til å sneie dem, sier hun.

- Virket som det mistet all fart
Et øyenvitne som sto få hundre meter fra ulykkesstedet forteller til Fredriksstad Blad at flyet fløy mindre enn 100 meter over bakken da det fikk problemer.

- Flyet fløy normalt helt til det skulle svinge, da virket det som det mistet all fart, og gikk rett i bakken, sier mannen ifølge f-b.no. I forkant hadde mikroflyet fløyet flere runder over området.

Vaktleder Andreas Bull ved Hovedredningssentralen Sør-Norge sier at de fikk melding om hendelsen klokka 15.25. Et Sea King redningshelikopter ble sendt mot stedet, men kunne returnere. Piloten meldte at flyvraket var helt utbrent.


Vis Flystyrt i Østfold i et større kart

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere