RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ansatte snikleser kjendisjournaler

Ullevål Universitetssykehus har avslørt en ansatt som leste kjendisjournaler. Ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) er det flere ganger gitt muntlig refs til ansatte som har snoket i pasientjournaler.

Direktør Knut Schrøder ved UNN har avslørt flere ulovlige besøk i de elektroniske sykehusjournalene. Nå er det gått ut brev til alle de 4.500 ansatte ved sykehuset om at slikt ikke skal forekomme.

–Ansatte har vært på mitt kontor og blitt strukket opp. Skjer det en gang til, blir det personalsak, sier sykehusdirektøren.

Bladet Tromsø skriver at enkelte ansatte har snoket i sine kollegers journaler, der man kan lese sykehistorier, diagnoser og hvilken medisinering eller behandling som er anbefalt, samt andre svært intime detaljer. En ansatt som oppdaget at hennes journal var ulovlig lest, slo selv alarm.

Sjeflege Rolf Kåresen ved Ullevål universitetssykehus, sier at sykehuset nylig avdekket at en ansatt uten lov hadde lest journalen til en person med kjendisstatus.

–Vi har sendt brev med en advarsel om at gjentagelser kan få konsekvenser for den ansattes stilling ved sykehuset, sier Kåresen.

Nå varsler både UNN og Ullevål hyppigere kontroller. Sykehusets ledelse kan også kontrollere hvem journalene leses av gjennom sykehusets datamaskiner.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere