RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ansatte stjeler for milliarder

Stadig flere stjeler fra jobben. Det gjelder særlig de som er misfornøyde eller redde for å bli sparket.

- Misfornøyde medarbeidere er alltid en risiko. Mange bare tar det de mener de fortjener, og forsøker å rettferdiggjøre seg ved at de er blitt stemoderlig behandlet, sier daglig leder i Aktor Etterforsking & Rådgivning, John Cristian Grøttum, til Dagsavisen.

Ansatte hevner seg ved å stjele penger, varer, kundelister, datakoder og produksjonsutstyr. Men få bedrifter vil innrømme at de er blitt lurt, og bare i underkant av en prosent av sakene i forbindelse med databruk og kriminalitet anmeldes, skriver avisen.

Den siste mørketallsundersøkelsen fra Senter for Informasjonssikring (ISR) og Økokrim anslår at IKT-bransjen taper 1,3 milliarder i året på kriminalitet. De vet ikke hvor mye av dette de ansatte står bak, men en tommelfingerregel innen sikkerhetsbransjen er at ansatte står for halvparten av tyverier.

Undersøkelser innenfor varehandelen viser at ansatte stjal penger og varer for 1,3 milliarder i fjor. Det er en økning på 200 millioner fra året før.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere