RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
De siste fem årene har forsikringsselskapene registrert 920 skader ved bruk av snøscooter.
De siste fem årene har forsikringsselskapene registrert 920 skader ved bruk av snøscooter. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix

Antallet snøscooter-ulykker har eksplodert

Utviklingen bekymrer.

Elleve personer har omkommet i ulykker med snøscooter de siste fem årene. Utviklingen bekymrer Norsk Folkehjelp, som mener det trengs gode holdninger, ferdigheter og riktig sikkerhetsutstyr.

De siste fem årene har forsikringsselskapene registrert 920 skader ved bruk av snøscooter. I 2014 var tallet 206 – en økning fra 132 ulykker i 2009.

– Vi vet at risikoen for å havne i en ulykke når du ferdes med snøscooter er betydelig mye høyere enn når du ferdes med bil. I tillegg skjer ofte ulykkene utenfor vei, og det er lengre til kvalifisert hjelp, sier Erlend Aarsæther, leder for redningstjenesten i Norsk Folkehjelp.

Trygg ferdsel på snøscooter krever både gode holdninger, solide ferdigheter og riktig sikkerhetsutstyr, understreker han.

– Vi skal gjøre vårt for at utfallet blir så godt som mulig hvis ulykkene skjer, men det er snøscooterførerne selv som må ta ansvar hvis vi skal få færre ulykker, avslutter lederen for redningstjenesten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere