RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Antatt drapsmann var psykiatrisk rømling

Sist oppdatert:
Mannen som er siktet for å ha knivdrept kvinnen som torsdag ble funnet drept i Åsane, hadde rømt fra Sandviken psykiatriske sykehus.

- Vi har fått tilbakemelding fra rettsmedisineren om at kvinnen ble stukket med ett eller flere knivstikk, politiinspektør Svein Erik Krogvold til TV 2 Nettavisen.

Krogvold vil ikke kommentere om politiet har funnet drapsvåpenet.

Drept etter kortvarig bekjentskap
Det ferske bekjentskapet endte tragisk for kvinnen, som opprinnelig kommer fra Osterøy utenfor Bergen. Torsdag ble hun funnet drept i sin egen leilighet på Hylkje i Åsane, mens hennes nye venn ble pågrepet og siktet for drapet.

Det er ikke kjent hvem som meldte fra om drapet eller hvem som fant avdøde, men mannen skal selv ha bedt butikkansatte i en Spar-butikk like ved om å ringe politiet.

Ventet på advokat
Fredag var han i innledende avhør hos politiet i Bergen.

- Avhørene har ennå ikke kommet skikkelig i gang, fordi vi hadde problemer med å få tak i en forsvarer til ham. Advokat Edvard Bakke er nå kommet fra Oslo og avhørene kan snart starte for fullt, sier politioverbetjent Bjørn Eide ved Arna og Åsane politistasjon til iBergen.no.

Lite har kommet fram i samtalen politiet har hatt med siktede, men Eide bekrefter at mannen og avdøde var bekjente. Trolig er det ikke snakk om et kjærlighetsforhold.

- De hadde kjent hverandre et halvt år, supplerer politiinspektør Svein Erik Krogvold.

Motiv ukjent
Hva som er årsaken til at vennskapet skal ha endt med døden for kvinnen er ennå ikke kjent. 34-åringen skal heller ikke ha sagt noe om han erkjenner straffskyld for drapet eller ikke. Politiet vil ikke si om de to vennene kranglet i forkant av drapet.

Ennå pågår de tekniske undersøkelsene av drapsstedet. Det er også tatt DNA-prøver av blodflekker som ble funnet på mannens klestøy.

Den avdøde kvinnen ble fraktet bort og sendt til obduksjon natt til fredag. Om få dager vil dødsårsaken trolig være klar.

Kommenterer ikke våpenfunn
Politiet vil ikke kommentere om et eventuelt drapsvåpen er funnet, men sent i går kveld har naboer av åstedet observert at politiet fant en gjenstand på eiendommen der kvinnen bodde.

- Det er ikke tatt ut en formell siktelse mot 34-åringen. Vi har ikke tatt stilling til nøyaktig hva han skal siktes for. Det vil vi først avgjøre etter at avhørene er gjennomført skikkelig, sier Krogvold.

34-åring framstilles for varetektsfengsling i Bergen tingrett lørdag formiddag.

Den avdøde kvinnen etterlater seg en datter i skolealder. Hun blir nå tatt hånd om av familien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere