RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2)

Antatt tortur-mann holdes av politiet

Sist oppdatert:
Trondenes tingrett avviste tirsdag begjæringen om løslatelse av den hovedtiltalte 39-åringen i Kvæfjord-saken.

I kjennelsen fra Trondenes tingrett og sorenskriver Kirsti Ramberg tirsdag formiddag heter det at behovet for fengsling fortsatt er til stede, melder NRK.

Ramberg henviste til mange motstridende forklaringer i saken og at mulighet for vitnepåvirking fortsatt vil være til stede fra 39-åringen.

Samtidig sier retten at fortsatt fengsling i glattcelle kan være lovstridig. Det er advokat John Christian Elden fornøyd med, selv om han vil påkjære kjennelsen til Hålogaland lagmannsrett.

Fornøyd advokat
- Egentlig er jeg fornøyd med kjennelsen siden retten slår fast at fengselsopphold under de gjeldende forhold kan være i strid med loven. I tillegg vil jo premissene for bevisforspillelse ikke være til stede i morgen, da lagmannsretten vil behandle anken, sier Elden til NRK.

Det er lagt ned påstand om lovens strengeste straff for den som blir oppfattet som hovedmannen for det brutale drapet på Kent Inge Robertsen i mai i år.

Grov tortur
Offeret skal ha blitt torturert på det groveste, med både metallrør, knyttnever og teip, før han ble rullet inn i et gulvteppe og fraktet til Kvæfjord, der han ble forlatt i hjelpeløs tilstand.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere