*Nettavisen* Nyheter.

Ap: - Tar ikke seieren på forskudd

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

«Seieren følger våre faner», sang Ap-medlemmene for full hals på valgvaket i Folkets Hus. Men de rødgrønne turde ikke slippe jubelen løs.

15.09.09 00:24

FOLKETS HUS (Nettavisen): Nestleder Helga Pedersen i Arbeiderpartiet tar ikke seieren på forskudd. Selv da prognosene viste at Ap hadde 65 representanter inne på Stortinget ved 23-tiden mandag kveld og AUF-medlemmer sang at «Seieren følger våre faner», ville ikke Pedersen slippe jubelen løs. Ikke ennå.

- Ap gjør et godt valg, men kvelden er ennå ikke over. Det er så jevnt at vi må telle alle stemmene før vi kan konkludere. Og mange stemmer er ennå ikke talt opp, sa Pedersen til Nettavisen.

- Men Ap gjør et meget godt valg?

- Det ser sånn ut. Og vi har iallfall gjort en veldig god valgkamp. Vi har gjort det veldig bra innsats på nettet og ikke minst har Jens vært i en klasse for seg selv, sier Pedersen.

- Når på natta tror du at du kan konkludere?

- Jeg vet ikke, men jeg håper det ikke blir altfor sent, svarte Pedersen.

SV-leder Kristin Halvorsen følte seg heller ikke sikker på rødgrønn seier, selv om pilene pekte i den retning ved midnatt.

- Det kan vippe, uttalte hun på vei til Stortinget.

- Når folk har hatt valget mellom Jens eller kaos går mange stemmer til Arbeiderpartiet, men det er en støtte til en rødgrønn politikk, uttalte hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.