*Nettavisen* Nyheter.

Ap avviser skattelettelser

Dersom Arbeiderpartiet skal gå i forhandlinger om neste års budsjett, vil regjeringspartiene måtte fire kraftig på kravet om skattelettelser.

Etter Arbeiderpartiets landsstyremøte fredag gjorde partileder Jens Stoltenberg det klart at Ap ikke kan samarbeide om neste års statsbudsjett dersom skatteløftene i Sem-erklæringen skal innfris.

Nekter å ta oppvasken

- Vi vil ikke ta oppvasken etter skattelettepolitikken. De tallfestede skattemålene kan ikke gjennomføres i samarbeid med Ap, slo han fast ifølge NTB.

Stoltenberg ville ikke kategorisk avvise budsjettsamarbeid, men understreket at han stiller harde krav. Blant annet må regjeringen langt på vei være villig til å gi opp store deler av regjeringserklæringen fra 2001.

- Alle må forstå det urimelige i at vi skal samarbeide langs Sem-erklæringen som i hovedsak er et alternativ til vår politikk, og som skal danne grunnlaget for en ny politisk kurs for Norge, sa Stoltenberg.

Likevel mente han at det eneste ansvarlige er å vente på det konkrete innholdet i budsjettforslaget før kravene konkretiseres.

Stoltenberg fremhever videre at han mener det nå er naturlig at regjeringen først og fremst søker forhandlinger med Fremskrittspartiet, delvis fordi Frp i sin tid støttet Sem-erklæringen slik at regjeringen kunne tiltre.

Fornøyd med valget

Ap-lederen kunne videre konstatere at landsstyret kan være fornøyd med årets kommune- og fylkestingsvalg.

- Vi ble størst i 212 kommuner og ligger an til å få ordføreren i 160,170, ja kanskje 180 kommuner, sa han.

Stoltenberg pekte også på at partiet er størst i 40-50 kommuner uten å få ordføreren.

- Vi er fornøyd fordi vil ble det største partiet, at vi økte avstanden til Høyre og Fremskrittspartiet og fordi vi ble dobbelt så store som Sosialistisk Venstreparti. Vi skal bruke resultatet til å se framover, sa han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.