RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap mistet nesten 3.000 medlemmer i fjor


Ap-leder Jonas Gahr Støre må se medlemstallet synke.
Ap-leder Jonas Gahr Støre må se medlemstallet synke. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Har mistet 2.802 betalende medlemmer.

Til tross for medlemsfallet er Arbeiderpartiet fortsatt det største partiet i Norge med 54.856 medlemmer, ifølge Klassekampen.

– Vi er selvsagt ikke fornøyd med nedgangen i fjor, men vi skal jobbe for at vi over tid fortsetter den positive medlemsveksten, sier partisekretær Kjersti Stenseng.

- Vi er selvsagt ikke fornøyd med nedgangen i fjor, men vi skal jobbe for at vi over tid fortsetter den positive medlemsveksten, sier partisekretær Kjersti Stenseng.

Medlemsfallet i Ap er tidligere omtalt av Dagen og ABC Nyheter , som skriver at også Høyre mistet medlemmer i løpet av fjoråret. Regjeringspartiet har nå 28.585 betalende medlemmer, en nedgang på 2.802 sammenlignet med valgåret 2015.

– Aps nedgang tyder på at også det største opposisjonspartiet sliter med mobiliseringen, sier Knut Heidar, professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, til Dagen.

– Medlemstallene går som vanlig litt opp og ned. De fleste partiene mister medlemmer. 2016 var ikke et valgår, med den mulige mobiliseringseffekten som ligger i det, legger han til.

Også Venstre, MDG, KrF og Frp mistet medlemmer i fjor, mens Sp, SV og Rødt har notert medlemsvekst. Prosentvis er det MDG, Høyre og Venstre som har størst nedgang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere