RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap mot 35 prosent

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
En fersk meningsmåling viser at Jens har vind i seilene.

Målingen, som er utført av Norstat Markedsanalyse for Klassekampen og Nationen, gir Arbeiderpartiet en oppslutning på 34,8 prosent. Det er en framgang på 3,3 prosentpoeng sammenlignet med en lignende måling i desember.

I den samme målingen går Frp tilbake ett prosentpoeng.

Professor i statsvitenskap, Trond Nordby ved Universitetet i Oslo, gir finanskrisen æren for Ap framgang.

– Finanskrisen er manna fra himmelen for Ap. Partiet opplever nå det motsatte av regjeringsslitasje. Veldig mange velgere vender seg nå mot Aps gamle styringsstat, sier Nordby til Nationen. To av partiene som taper velgere er Aps egne samarbeidspartnere, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti.

– De gode resultatene på målingene viser at folk setter pris på vår politikk med en sterk stat og nødvendig politisk styring av markedet, sier Aps partisekretær, Martin Kolberg.

Statsminister selv er skeptisk til meningsmålinger.

– Man bør verken fortvile eller juble over dem. Men dersom denne målingen er et uttrykk for at regjeringen trygger arbeidsplasser og norsk økonomi, så er jeg enig med dem, sier Stoltenberg til Klassekampen.

Han gleder seg over at Fremskrittspartiet går tilbake nærmere ett prosentpoeng til 22,4 prosent. Stoltenberg mener dette skyldes finanskrisen.

– Frp står for en politikk der markedet skal råde. Det er et galt svar. det er en amerikansk modell og folk i Norge ser at den norske modellen er bedre, fastslår Stoltenberg.

Martin Kolberg mener Norge nesten ville stått på bar bakke nå om det var Frp som hadde styrt landet de siste årene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere