RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap-nestleder Hadia Tajik ble kontaktet av Giske-varslere: For meg var varslene rystende lesning


KONTAKTET AV VARSLERE: - I samtale med noen av kvinnene som har varslet forstår jeg at de ikke opplever at de har vært godt nok ivaretatt av partiet, skrier Hadia Tajik om Giske-saken.
KONTAKTET AV VARSLERE: - I samtale med noen av kvinnene som har varslet forstår jeg at de ikke opplever at de har vært godt nok ivaretatt av partiet, skrier Hadia Tajik om Giske-saken. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)
Sist oppdatert:
- Jeg kjenner ikke det fulle innholdet i alle varslene.

Aps nestleder Hadia Tajik har kommentert Giske-saken. Det gjør hun via sin Facebook-side fredag kveld.

- Min nestlederkollega, Trond Giske, har offentlig erkjent at han har opptrådt på en måte som har vært ubehagelig overfor noen kvinner. Sakene er håndtert av partileder og partisekretær. Jeg kjenner ikke det fulle innholdet i alle varslene de har konfrontert ham med i går, skriver Tajik.

Hun har ikke tidligere uttalt seg om saken. Torsdag beklaget Giske, mens Støre sa han hadde kommet med sterk kritikk av sin nestleder.

Les også: Her nekter Hadia Tajik å kommentere Giske-saken

FACEBOOK: Trykk på bildet for å få større versjon.

- Rystende lesning

Fredag kveld skriver altså Tajik om saken. Hun sier hun onsdag kveld ble kontaktet av to av varslerne.

- Onsdag ble jeg imidlertid kontaktet av to av varslerne, og gjort kjent med innholdet i deres varsel. Dette hadde de allerede formelt levert inn, og de ville selv at jeg skulle kjenne til deres saker. For meg var varslene rystende lesning, både som menneske, nestleder og jurist.

Les også: AUF-er trakk seg fra politikken etter seksuell trakassering fra Trond Giske: – Han kysset og befølte meg mot min vilje

- Jeg kjenner ikke til hvordan disse eller andre varsler er vurdert i oppfølgingen, og hva Tronds tilsvar har vært utover at han erkjenner at han har opptrådt belastende. Men jeg registrerer konklusjonen, slik den framkommer i pressemeldingen fra i går.

Tajik er Aps nestleder, samt sosialpolitisk talsperson og parlamentariske nestleder.

- I samtale med noen av kvinnene som har varslet forstår jeg at de ikke opplever at de har vært godt nok ivaretatt av partiet. Slik skal det ikke være. Vi sier det skal være trygt å varsle. Da må vi praktisere det også. Det stilles særlig høye krav til et parti og en arbeidsplass som Arbeiderpartiet, nettopp fordi vi ber om folks tillit til å forandre Norge til det bedre. Da er vi nødt til å starte med oss selv.

Les også Erik Stephansens kommentar: Støres umulige spagat

Kritikkverdig

Et flertall av Arbeiderpartiets fylkesledere har fortsatt tillit til Trond Giske, men andre i partiet mener at nestlederen må gå.

LO-leder og medlem av Aps sentralstyre, Hans-Christian Gabrielsen, reagerer også fredag ettermiddag.

LEDELSEN: Nestleder i AP Trond Giske, partileder Jonas Gahr Støre og nestleder Hadia Tajik.

- Jeg ser med uro og stort alvor på varslene mot nestleder Trond Giske, sier han.

Les mer: LO-leder Hans-Christian Gabrielsen: - Slik skal vi ikke ha det i arbeiderbevegelsen

- Må vurderes

Det har vært fullt kjør mot Arbeiderpartiet etter at det ble kjent at flere kvinner har varslet om upassende og ubehagelig framferd fra Giskes side.

Torsdag fastslo partileder Jonas Gahr Støre at Giske har opptrådt «kritikkverdig», og samme dag la en ydmyk nestleder seg flat på Dagsrevyen.

I et møte med pressen fredag sa Støre at han ikke har bedt Giske om å trekke seg, men at nestlederen ikke har mye å gå på.

- Om det kommer andre ting, av en mer alvorlig karakter, alvor og omfang, så må det vurderes på det grunnlaget, sier Støre.

Flere kommentatorer tolker utsagnet som at om det kommer mer nå, så vil Giske miste toppvervet i Ap-ledelsen.

Les også: AUF: Vet at seksuell trakassering forekommer

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere