RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap og SV vil øke skattene

(Foto: Berit Almendingen, TV 2 Nettavisen)
Arbeiderpartiet og SV lover å nulle ut eventuelle skattelettelser som blir vedtatt i budsjettet for neste år, dersom de overtar regjeringsmakten etter valget i 2005.

Dermed kommer Jens Stoltenberg og Kristin Halvorsen likevel til å gå til valg på økte skatter

– Jeg har sagt ved et par anledninger at det ikke er aktuelt for oss å øke skattene ut over dagens nivå. Men da snakker jeg altså om 2004-nivået, sier Stoltenberg til Dagsavisen.

I budsjettet for neste år foreslår regjeringen skatteletter på 9,6 milliarder kroner. Minus avgiftsøkningen på momsen, som er seks til sju milliarder, gir det en netto skattelette på nær tre og en halv milliarder kroner.

Om dette blir vedtatt lover Stoltenberg at skattene skal økes igjen med tre og en halv milliard hvis han får makten.

– Aksjeskatten alene vil være tilstrekkelig til det, der ligger det omtrent 3,5 milliarder. Og jeg kan love at den skatteøkningen vi kommer med ikke vil røre ved vanlige folks inntekter, sier Stoltenberg til avisen.

SV-leder Kristin Halvorsen har tidligere sagt at en sentrum/venstre-regjering skal videreføre det skattenivået som er på det tidspunktet en slik regjering overtar makten, men hun gjør retrett etter regjeringens varslede skatteletter i budsjettet for neste år

– Jeg ser i ettertid at det er forskjell på å si dagens nivå, og det som er når vi overtar. Jeg vil presisere at det er dagens nivå vi snakker om, slik jeg også oppfatter at Ap og Sp gjør. Med økning i momsen og over ni milliarder i skattelette er det stor forskjell på 2004 og 2005, sier Halvorsen til Dagsavisen.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere