RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap-opprør mot Støre

Sist oppdatert:
Utenriksminister Jonas Gahr Støre får pepper fra egne rekker for å true med å stoppe støtten til Hamas.

Lederen for Fredsforum i Oslo Arbeiderparti, Stine Rødmyr, mener Støre har seg selv å takke for uroen i Ap når han truer med å stoppe støtten til Hamas. Rødmyr var en av initiativtakerne til nettaksjonen «Påskeoppropet for fortsatt norsk bistand til palestinerne».

– Vi er ikke blitt hørt gjennom de vanlige partikanalene. Dette er ikke noe problem for meg. At Gahr Støre sier noe annet enn det vi har oppfattet er offisiell norsk Midtøsten-politikk, er hans problem, sier Rødmyr til Dagsavisen.

Stortingsrepresentant Truls Wickholm sier til VG at Støre ikke har støtte i partiet når han truer med å kutte støtten til Hamas. Han får støtte av AUFs nestleder, Martin Henriksen.

- Ap som parti har ikke vedtatt at pengestøtten skal stanses. En slik avgjørelse må forankres i partiorganisasjonen, helst gjennom et vedtak i sentralstyret eller i stortingsgruppen, sier han til Dagsavisen.

Også i SV er det murring over regjeringens Midtøsten-politikk. Blant de som har skrevet under på det såkalte Påskeoppropet er partiets nestleder Audun Lysbakken.

Her finner du «Påskeopprøret» (ekstern lenke)

Frustrasjon
Utenriksminister Jonas Gahr Støre sier han har forståelse for at mange er frustrerte over den manglende framgangen i fredsprosessen, men understreker at presset mot Hamas må oprettholdes.

– Hamas må etterleve noen grunnleggende krav, som å ta avstand fra vold og anerkjenne staten Israel, sier Støre.

Han lover likevel at han vil diskutere saken med partiet.

Frivillige
Utviklingsminister Erik Solheim sa til TV 2 Nettavisen tirsdag at regjeringen vil opprettholde støtten til de palestinske områdene på minst samme nivå som i dag, selv om støtten til Hamas-regjeringen blir kuttet.

- Vi vil uansett gi støtte gjennom FN og frivillige organisasjoner, uavhengig av hvordan selvstyremyndighetene opptrer. HVis de opptrer aggressivt, vil vi gi desto mer støtte til de frivillige organisasjonene, sa han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere