Ap-Raymond har is i magen

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)

Ap-sekretær Raymond Johansen er optimist til tross for dårlige meningsmålinger.

04.09.10 17:00

- Vi må ha is i magen og ikke miste horisonten av syne, sier Raymond Johansen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Vi møter Ap-sekretæren like etter at han har oppildnet 130 Ap-tillitsvalgte fra hele landet som denne helgen er samlet på LO-skolen på Sørmarka utenfor Oslo. Konferansen er en del av den interne prosessen «Herfra til 2029» med velferd, integrering og klima som temaer.

- Partiet er i kampanjemodus. Ap har flere medlemmer nå enn på samme tidspunkt i fjor. Bare i august fikk vi 250 nye medlemmer, sier Johansen.

Han gleder seg over at folk allerede er i gang med valgkampen fram mot neste års valg til kommunestyrer og fylkesting.

Full av selvtillit

- Vi har en organisasjon som er full av selvtillit og ønsker å treffe velgerne. Vi må snakke om det folk snakker om, sier han og lover å reise land og strand rundt de neste månedene.

Han og Ap-nestleder Helga Pedersen skal på møter i alle fylkene. I tillegg skal statsminister Jens Stoltenberg reise en del.

- Vi har ikke klart å ha fokus på sakene våre. Det har vært for mye fokus på andre ting, sier Johansen og gjør det klart at de tre rødgrønne partiene må opptre som et lag.

- Vi må spille hverandre gode, sier han og poengterer at det må bli slutt på kjefting internt i laget.

Ikke andres genialitet

- Det er ikke så rart at velgere rundt oss forlater oss. Vi må få fram tydelige skillelinjer mot høyresiden. Jeg er full av ydmykhet og bekymret over meningsmålingene. Men ting endrer seg i politikken. Det er hovedsakelig vår skyld at vi er i den situasjonen vi er i. Det er ikke noen andres genialitet. Da er det også vårt ansvar og vår mulighet til å gjøre noe med det. Vi har bidratt til Høyres framgang. Vi kan drive dem tilbake, sier Johansen.

Han mener det er et paradoks at Høyre øker i oppslutning i en tid hvor folk flest ifølge Johansen ønsker mer fellesskap.

- Det er ikke noe rungende skrik i Norge om økt privatisering, utsalg av offentlige kraftverk, salg av Statkraft eller salg av Statoil, sier Raymond Johansen.

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Meningsmålinger

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag