*Nettavisen* Nyheter.

Ap rystet etter krisemåling

Foto: Solum, Stian Lysberg (Scanpix)

Ap straffes hardt av velgerne for sin upopulære kraftbeslutning.

06.08.10 08:07

Oslo (NTB): Stemningen er laber i Arbeiderpartiet etter målingen som viser at partiet faller med 10 prosentpoeng på Vestlandet. Ap-topper legger skylda på elendig timing av Hardanger-vedtaket.

Les også: «Den usynlige statsministeren»

I målingen fra VG torsdag sier mer halvparten av de spurte et klart nei til bygging av luftlinje i Hardanger. Ap straffes hardt av sine velgere for den upopulære kraftbeslutningen: På Vestlandet får partiet en oppslutning på bare 16,2 prosent, 10 prosentpoeng mindre enn i juni.

Nyheten om at Statnett får klarsignal til å bygge den omstridte kraftlinjen sprakk fredag 2. juli. Flere sentrale Ap-kilder Dagsavisen har snakket med, ergrer seg over den maksimalt dårlige timingen på offentliggjøringen av Hardanger-vedtaket:

Kildene sier blant annet at det hadde vært langt mer taktisk å presentere nyheten under kuldeperioden i vinter da vannmagasinene var tomme og prisene gikk i været. Midt på sommeren er strømmen billig, og folk flest er ikke opptatt av høye strømpriser eller fare for strømbrudd.

I tillegg ble nyheten om monstermastene grepet begjærlig i et sommerstille Medie-Norge. Saken har fått mye større medieoppmerksomhet i agurktiden enn den ellers ville fått. I tillegg er folk mer opptatt av natur og friluftsliv på sommeren og fruktbygdene i Hardanger er på sitt vakreste. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.