RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

AP-KRIG: Arbeiderpartiet mener Frp forsøker å vri fokuset vekk fra egen politikk når de angriper dem. Tirsdag møtte Frp-ledelsen pressen: t.v fiskeriminister Per Sandberg, partileder og finansminister Siv Jensen, samferdelsminister Ketil Solvik-Olsen og generalsekretær Fredrik Färber.
AP-KRIG: Arbeiderpartiet mener Frp forsøker å vri fokuset vekk fra egen politikk når de angriper dem. Tirsdag møtte Frp-ledelsen pressen: t.v fiskeriminister Per Sandberg, partileder og finansminister Siv Jensen, samferdelsminister Ketil Solvik-Olsen og generalsekretær Fredrik Färber. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Ap slår tilbake: - Frp ønsker å vri fokus bort fra sine svake resultater

Sist oppdatert:
- De vil ikke snakke om at Frp har satt rekord i bompenger og avgifter for folk flest.

Tirsdag advarte Frp-ledelsen mot en Arbeiderparti-ledet regjering.

- Vi vet at Arbeiderpartiet, sannsynligvis sammen med SV og Miljøpartiet De Grønne, vil liberalisere innvandringspolitikken, sa Frp-nestleder og vikarierende innvandringsminister Per Sandberg til Nettavisen tirsdag.

- Realiteten er at Arbeiderpartiet vil reversere politikken på en rekke områder hvor det går strålende i dag, understreket Sandberg.

VRIR SEG UNNA: Aps stortingsrepresentant Stein Erik Lauvås mener Frp vrir seg unna for å unngå og snakke om sine saker der de har mislyktes.

Les også: Per Sandberg: - Ap, SV og MDG vil liberalisere innvandringspolitikken

Ap: - Vrir fokus bort

Nå slår Arbeiderpartiet tilbake mot kritikken fra Fremskrittspartiet, som skal ha landsmøte på Gardermoen til helga.

- Frp ønsker åpenbart å vri fokus bort fra sin egen politikk og de svake resultatene etter fire år med Frp og Høyre i regjering, sier stortingsrepresentant Stein Erik Lauvås (Ap) til Nettavisen.

Lauvås mener Frp med dette forsøker å skjule sine dårlige saker.

- De vil ikke snakke om den høye ledigheten, at flere står utenfor arbeidslivet og at de har svekket vanlige folks rettigheter på jobb, sier han, og påpeker samtidig:

- For ikke å snakke om at Frp har satt rekord i bompenger og avgifter for folk flest for å finansiere skattekuttene til landets rikeste, sier Lauvås.

Les også: Massiv støtte til Ap blant norske minoriteter

Les også: Carl I. Hagen vil totalforby eiendomsskatt

VIDEO: Per Sandberg: - Liberalisering med Ap:


MDG: - Sandberg har rett

Miljøpartiet De Grønne sier seg imidlertid enig i påstanden fra Sandberg, om at det vil bli en liberalisering av innvandringspolitikken dersom de får regjeringsmakt.

- I motsetning til Frp, som baser sin innvandringspolitikk på frykt og forskjellsbehandling, vil Miljøpartiet De Grønne stå opp for asylretten og menneskerettigheter, og vi har tro på flyktningers ressurser, sier Una Bastholm, nasjonal talsperson for Miljøpartiet De Grønne, til Nettavisen, og legger til:

HAR RETT: MDGs talsperson, Une Aina Bastholm, sier Per Sandberg har rett i at det blir en liberalisering av innvandringspolitikken dersom de får regjeringsmakt.

- Så ja, Sandberg har rett i at flyktningpolitikken blir mer human om vi får bestemme, men også mer ansvarlig. Integrering og inkludering vil ha høyt fokus hos oss, sier Bastholm.

Les også: Støre-flertall for sjette måned på rad

- Frp har mislyktes

Hun sier de ønsker en asylpolitikk som er forankret i anbefalingene fra FNs høykommissær for flyktninger, og at vi må hjelpe både her hjemme og internasjonalt.

- Et tett samarbeid i Europa og med land i Europas nærområder er nødvendig for å ivareta asylsøkeres og flyktningers grunnleggende rettigheter, sier Bastholm, før hun angriper Frps politikk:

- Vi som politikere har et ansvar for å legge til rette for god integrering. Det er et punkt hvor Frp har mislyktes, fordi de setter inn støtet for seint og holder folk ventende på mottak, sier hun.

Les også: Sandra Borch klar til kamp: - Vi skal reversere denne tvangsbruken

Bastholm understreker viktigheten av god integrering, bedre helsehjelp tidligere og en tilpasset språkopplæring for alle som er nye i landet.

- Arbeidsgivere må se styrken i en mangfoldig stab, og tørre å satse på utenlandsk kompetanse, sier MDGs talskvinne.

VIDEO: Derfor frykter Siv Jensen Ap i regjering:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere