Ap strammer opp partisekretærene

Partisekretær Martin Kolberg sendte onsdag brev til alle partiets fylkessekretærer etter at det ble klart at LO Stat støtter Aps valgkamp uten at det vises i regnskapene.

Ap har filleristet Oslo Høyre de siste ukene for å holde hemmelig hvem som har gitt pengegaver til partiet. Nå kommer det fram i et internt dokument at LO-forbundene blant annet tilbyr seg å produsere valgmateriell, lage valgkamparrangementer og støtte ordførerkandidater med LO-medlemskap økonomisk.

–Det er ikke støtte til et parti, men støtte til oss selv. Det er vår valgkamp, ikke Arbeiderpartiets valgkamp, sier leder i LO Stat, Morten Øye, til Aftenposten.

Han sier at støtten ikke er skjult, og at det ikke kan være noen overraskelse at LO Stat støtter Ap.

Hard kritikk
Både Høyre, SV og Venstre reagerer mot den indirekte partistøtten fra LO Stat.

Venstres leder Lars Sponheim mener at avsløringene om at LO-stat støtter Aps valgkamp uten at dette framgår klart av de økonomiske regnskapene bekrefter at det fortsatt er en usunn samrøre mellom Ap og LO.

- Det blir lite troverdig av Jens Stoltenberg å framstå som indignert over at Høyre noen steder lokalt ikke har villet ha åpenhet om pengegaver, samtidig som det foregår et utstrakt og bare delvis synlig samarbeid mellom LO og Arbeiderpartiet som åpenbart er til en økonomisk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.