*Nettavisen* Nyheter.

Ap-strid om abortutvidelse

Arbeiderpartiets lokallag i Rogaland og Telemark sier nei til forslaget om å utvide abortgrensen fra 12 til 16 uker.

På kvinnekonferansen som åpner lørdag sier Aps kvinner ja eller nei til forslaget om å utvide abortgrensen. Ap-kvinnene i Telemark og Rogaland har bestemt seg. De ønsker ikke noen utvidelse.

- Den viktigste grunnen er at 12 uker er nok. Det ser ut til at problemet er ulik behandling i nemndene. Da er det å utvide grensen å ta tak i problemet i feil ende. Det har blitt foreslått at om man fikk en nasjonal nemnd ville alle bli sikret samme behandling. Det kunne kanskje vært en løsning. Forskjellig behandling er det jo ingen som ønsker, sier Mette Ofstad, leder for Ap-kvinnene i Telemark, til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Fredag kom en rapport om forskjellsbehandling ved de ulike abortnemdene kvinner må søke om å få abort etter 12. uke i svangerskapet.

Ferske tall fra en undersøkelse SSB har utført på oppdrag fra professor i sosialmedisin, Berthold Grünfeldt, antyder lørdag at nesten alle som søker om abortinngrep etter svangerskapets 12. uke , får innvilget søknaden frem til 16. uke i svangerskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.