RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap støtter homoadopsjon

Sist oppdatert:
FOLKETS HUS (TV 2 Nettavisen): Arbeiderpartiet går inn for å gi homofile like rettigheter som heterofile i ekteskapsloven.

Det kom fram da Arbeiderpartiet la fram sitt nye forslag til partiprogram i Oslo i dag. En ensstemmig programkomité og et enstemmig sentralstyre står bak forslaget.

Hvis partiet programfester kjønnsnøytral ekteskapslov, betyr det i praksis at homofile partnere har like rettigheter til adopsjon som heterofile ektepar har i dag.

Trond Giske, som sitter i Stortingets familie-, kultur -og administrasjonskomite, sier at partiet legger vekt på at det er omsorgsevnen som er avgjørende for hvem som skal få adoptere barn.

- Jeg er veldig fornøyd. Jeg er en varm tilhenger av kjønnsnøytral ekteskapslov. Og jeg tror landsmøtet vil støtte det, sier Giske til TV 2 Nettavisen.

I høst støttet Arbeiderpartiet et forslag fra SV om kjønnsnøytral ekteskapslov, men partiene ble nedstemt av stortingsflertallet. Arbeiderpartiet har derimot ikke tidligere hatt dette punktet i partiprogrammet.

- Rene gasskraftverk
Ap-leder Jens Stoltenberg la stor vekt i sin tale på at partiets forslag når det gjelder gasskraftverk betyr at det er et krav at alle, både de som allerede har fått gasskonsesjon og de som eventuelt vil søke, må sørge for en miljøvennlig produksjon.

-De må enten rense gassen selv, eller betale andre land for å gjøre det gjennom Kyotoavtalen, sa Stoltenberg, og la til at han har stor tro på at ny teknologi kan løse miljøproblemet for gasskraftverkene.

Vil gi barnehagesvar før valget
Stoltenberg forsikret at partiet vil sørge for full barnehagedekning.

- Det viktigste hinderet for barnefamilienes valgfrihet er mangelen på barnehageplasser. Vi skal sikre full barnehagedekning, sa Stoltenberg.

Partiet står fast ved at en barnehageplass skal koste 1750 så snart myndighetene har klart å bygge nok barnehager, men Ap-lederen kan ikke si når det vil skje.

- Håpet er at det kan skje til høsten. Velgerne skal få et svar på når prisen vil gå ned før valget, men svaret kan jeg ikke gi i dag, sier Stoltenberg til TV 2 Nettavisen.

Han mener ellers at det er rom for en skatteøkning på omtrent tre milliarder kroner, og at det først og fremst skal gjelde utbytte og aksjeskatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere