RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap tjener fett på spillegale

Sist oppdatert:
Bare fem dager før valget tikket 2,5 bingomillioner inn på Oslo Arbeiderpartis konto.

(iOslo.no) I fjor hadde Oslo Ap en inntekt på 3 millioner fra bingo- og automatspill i bingohaller på 3 millioner kroner. De seks første månedene i 2007 har gitt nye 2,5 millioner til hovedstadspartiet, skriver Dagbladet.

Inntektene kommer fra to bingohaller, en på Bøler og en på Carl Berner. Arbeiderpartiet utelukker ikke at de kan ha finansiert valgkampen med penger fra tungt spilleavhengige.

- Det kan tenkes at noen har spilt seg fra gård og grunn på gevinstautomater, men det er umulig på bingoautomater. De står i lokaler med vakter som følger med, og folk må vise legitimasjon, sier partisekretær Rune Tokle.

Leder av familie- og kulturkomiteen på Stortinget May-Helen Molvær Grimstad (KrF) mener at Ap burde gi fra seg pengene. Hun sier det er helt hinsides at et parti skal finansiere valgkampen med penger som kan stamme fra tragisk avhengighet.

Tokle avviser at Oslo Ap kan komme til å gi fra seg pengene, og uttaler at partiet ønsker at alle organisasjoner skal få inntektsmuligheter fra bingo- og bingoautomater.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere