RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap-topper kan få skattesjokk

Sist oppdatert:
Eks-statsråd Grete Knudsen kan få en kraftig skattesmell fordi hun ikke tok ut lønn i sitt eget selskap i fjor. Det samme gjelder tidligere Bergens-ordfører Bengt Martin Olsen.

Informasjons- og selskapsrådgiver Grete Knudsen og hennes selskap Grete Knudsen AS risikerer en skattesmell på 320.000 kr, mens Olsen og hans konsulentselskap Bengt Martin AS risikerer en smell på 240.000 kr. Det skriver Bergens Tidende.

Selv om selskapene gikk på skinner i fjor - Grete Knudsen AS hadde overskudd på 624.000 kr og Bengt Martin AS på 416.000 kr - tok verken Knudsen eller Olsen ut lønn.

Nå kan de to tidligere Ap-toppene belage seg på at Bergen likningskontor vil gjennomføre en undersøkelse av selskapene deres. Begge kan få krav om restskatt i løpet av året.

"Ekstremt provoserende"

- I dette tilfellet er det tale om så frynsete tilpasninger til skattereglene, sannsynligvis over grensen til skatteunndragelse, at likningsmyndighetene bør skjære gjennom og fastsette en skjønnsmessig lønn, sier skatteekspert og NHH-professor Terje Hansen. Han er provosert over Knudsen og Olsen.

- Jeg synes det er ekstremt provoserende at tidligere ledende Ap-politikere bedriver det jeg vil karakterisere som skatteunndragelse. For å finansiere fellesskapets virksomhet må alle betale sin del av skatter og avgifter, inklusive trygdeavgifter og toppskatter. Her har vi to som på en snedig måte prøver å unngå å bidra til felleskassen, raser professoren.

Ingen kommentar

Grete Knudsen, som også har høstet kritikk for sin rolle i Seim-saken, sier til BT at hun ikke vil kommentere spørsmål om hva likningskontoret foretar seg.

- Det får være opp til likningskontoret å foreta de vurderinger det finner nødvendig, sier Knudsen.

(Foto: Scanpix)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere