RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap vil ha kulturskole for alle

Sist oppdatert:
Alle barn som ønsker det skal få plass i kulturskole.

Oslo (ANB): Det lover Arbeiderpartiet i forslaget til nytt stortingsvalgprogram.

- Vi ønsker en sterk satsing på kulturskolene, sier Ap-nestleder Helga Pedersen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). Torsdag presenterer hun programforslaget, men allerede nå røper hun at Ap ønsker et løft for kulturskolene.

I dag er det vel 107.000 elever ved landets kulturskoler, men det er altfor mange som ikke får plass. I en rekke kommuner er det lange køer. Rundt 25.000 barn og unge står på ventelister.

Flere plasser
- Kulturskoletilbudet må derfor bygges ut. Målet må være at alle skal få plass. I tillegg ønsker vi å bedre den sosiale rekrutteringen til kulturskolene, sier hun.

Programkomiteen i Ap vil ha en helhetlig plan som sikrer at alle barn i Norge som ønsker det, skal få tilbud om plass i kulturskole med rimelig egenbetaling.

- Vi foreslår ikke noe tak på egenbetalingen, men vi skal se nærmere på betalingsordningene. Pris må ikke bli et hinder for mange barn som ønsker plass i en kulturskole. Vi ønsker også i større grad å integrere kulturskolene i skolefritidsordningene, sier Helga Pedersen.

Hun mener det er for dyrt når prisen nå er opptil 6.000 kroner i året for en kulturskoleplass.

Statlig bidrag
Ap-nestlederen understreker at det er et kommunalt ansvar å sørge for et kulturskoletilbud.

- Men vi er også villig til å bruke statlige penger slik at alle som ønsker det får plass, sier Pedersen og skryter av at bevilgningene til kulturformål har økt fra 1,6 til 7 milliarder kroner.

- Kommunene ser verdien av å satse på kultur. Jeg mener at kulturskolene skal være en berikelse for alle. Disse skolene legger et godt grunnlag for at kultur ikke bare skal være for fiffen, sier hun.

- Kultur fremmer også attraktivitet og bolyst i alle deler av landet. Det er åpenbart for store geografiske forskjeller i kulturskoletilbudet. Denne skjevheten må vi jevne ut slik at bosted og sosial rekruttering ikke blir avgjørende for om et barn får plass i kulturskole eller ikke, sier Pedersen.

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere