RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Apenes inne igjen

Sist oppdatert:
Fredrikstad Høyre opphever eksklusjonen.

- Styrevedtaket fra mandagen, hvor Apenes ekskluderes, er blitt opphevet, bekrefter styremedlem Stian Bjerkebakke Westin i Fredrikstad Høyre til Nettavisen.

- Enstemmig omgjort
Fungerende leder i lokallaget, Victoria Gjelstad, sier til Nettavisen at Apene ble enstemmig gjenvalgt.

- Ja, hele styret, med unntak av en som hadde meldt frafall, stemte for at eksklusjonen skulle oppheves. Det var en god stemning på møtet og ingen krangling, sier Gjelstad.

- Hvorfor omgjør dere eksklusjonen?

- Vi har behandlet saken på nytt, hentet inn atskillig flere eksterne råd fra folk som har kompetanse på dette området og foretatt en ny vurdering som gjør at vi altså opphever vedtaket, forklarer Gjelstad.

Hun opplyser at partiledelsen i Høyre ikke er blant dem som har gitt råd i denne saken.

Meldte seg ut i protest
Komiker Brede Bøe meldte seg tirsdag ut av Høyre i protest mot eksklusjonen av Apenes.

- Grunnen til at jeg går er at jeg ikke kan støtte opp om et vedtak som er fattet på manglende grunnlag. Jeg støtter ikke holdningen som de har knesatt og styret må selv ta ansvar for sin beslutning, sier Bøe til Nettavisen.

Bøe er klar på på han mener styret i Fredrikstad Høyre bør gjøre.

- Det finnes bare en naturlig utgang på denne saken, og det er og det er en fullstendig rettrett fra ledelsen. De må legge seg flate, som det heter på godt norsk, sier han.

Også leder Bengt Morten Wenstab og kasserer Eivind Lester har trukket seg fra sine verv i partiet. Likevel var alle tre invitert til kveldens møte.

Apenes ble ekskludert fra Fredrikstad Høyre etter at han offentlig kritiserte stortingsrepresentant Martin Engeset i Fredriksstad Blad. Apenes uttalte at Engeset hadde vært udugelig i sin jobb som stortingsrepresentant og karakteriserte ham som både udugelig og inkompetent. Han beskrev også partiledelsen som en junta.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere