RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åpenhet om stipend-penger

Etter at det ble kjent at stipendpenger har støttet diktaturet i Burma, loves det mer åpenhet og strengere etiske retningsregler rundt virksomheten.

Stiftelsen for forvaltning av studentenes stipendpenger – UNIFOR – er på vei mot større åpenhet. Stiftelsen skal nå følge Petroleumsfondets etiske retningslinjer.

En offentliggjøring av hele aksjeporteføljen er også under vurdering, melder nyhetstjenesten Norwatch, som er tilknyttet Framtiden i våre hender.

Studentenes stipend- og fondspenger har hittil blitt forvaltet med begrenset åpenhet og uten egne etiske retningslinjer.

Burma
I forrige uke avslørte Norwatch at UNIFOR – stiftelsen for forvaltning av fond og legater ved Universitetet i Oslo – har plassert midler i det franske selskapet Total.

Oljegiganten er anklaget for delaktighet i overgrep mot lokalbefolkningen i Burma.

Nå har Universitetet i Oslo startet arbeidet med å skape økt innsyn i stiftelsens plasseringer.

Krever åpenhet
Elisabeth Torkildsen, en av to studentrepresentanter i Universitetsstyret, er fornøyd med at man nå har vedtatt etiske retningslinjer og at det nå ser ut til å bli større åpenhet rundt UNIFORs plasseringer.

– Det er ingen grunn til det skal være hemmelig. Det er offentlige midler, sier Torkildsen til Norwatch.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere