RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Kjartan Leer-Salvesen, kapellan i Ålesund menighet
Kjartan Leer-Salvesen, kapellan i Ålesund menighet Foto: Scanpix

Åpne kirker i Ålesund

Både Ålesund og Volsdalen kirker har holdt åpent onsdag, og menighetene vurderer nå å arrangere en sørgegudstjeneste.

Volsdalen kirke ligger nær ulykkesstedet i Ålesund, og for sogneprest Arvid Helle har det vært en tøff dag. Han er en av tre prester tilknyttet den lokale redningssentralen og har hatt en rekke samtaler med pårørende og folk som bodde i blokka.

- De har hatt en stor evne til å ta seg av hverandre, det er flott å se at medmenneskeligheten virker. De har vært opptatt av hva som faktisk har skjedd, og hvordan de opplevde ulykken, sier Helle til Nettavisen.

Vurderer sørgegudstjeneste
Prestene og menighetene i Ålesund vurderer nå fortløpende hvilke tiltak Kirken skal iverksette i forbindelse med raskatastrofen. Kirkene har vært åpne fram til kvelden, og torsdag morgen skal det tas stilling til en eventuell sørgegudstjeneste.

- Vi foretar en løpende vurdering, men føler det er litt tidlig for en sørgegudstjeneste. Redningsaksjonen er foreløpig ikke avsluttet, og vi vil ikke arrangere noe før det er ønske eller behov, sier Helle.

Det har ikke vært spesielt mange personer innom Voldsdalen kirke i løpet av onsdagen, men Helle tror flere vil ta turen innom kirka de neste dagene.

Besøkte kirka
Også kapellan Kjartan Leer-Salvesen i Ålesund menighet har hatt en spesiell dag. Han ble oppringt av beredskapspresten klokka 08 onsdag og har fulgt utviklingen siden.

- En blir veldig berørt av en slik hendelse. Ålesund er en liten by, og mange kjenner noen som er berørt på en eller annen måte, sier Leer-Salvesen til Nettavisen.

Han forteller at flere personer har vært innom kirka i løpet av dagen.

- De har tent lyst, bedt og sittet i stillhet, forteller kapellanen.

- Rammede har det verst
I løpet av torsdagen, vil prestene i Ålesund og Volsdalen vurdere hva menighetene skal foreta seg i forbindelse med ulykken. Sogneprest Arvid Helle ønsker ikke noe fokus på sin rolle.

- Jeg er bare en av mange i et støtteapparat som skal gjøre en jobb, og jeg har det ikke verst. De som er rammet, har det så mye verre, sier sognepresten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere