RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åpner for å rive kirker

Norske kirkeledere godtar stenging og riving av kirker det ikke lenger er behov for, men først vil de ha millardbeløp til å ruste opp gudshus i forfall.

Kirkerådets utvalg ba onsdag om at Den norske kirke må vurdere å engasjere seg politisk for å skaffe penger til vedlikehold av nedslitte kirker, skriver Bergens Tidende.

Kan koste fire mrd
Landet har 1620 kirkebygg. Det offentlige eiendomsutvalget hevder at det vil koste fire milliarder kroner å ruste opp alle kirker som forfaller, mens Kirkens Arbeidsgiverorganisasjon frykter at regningen kan bli det dobbelte.

Ja til å rive
Ådne Berge i Kirkens reformutvalg sier Kirkerådet ikke har prinsipielle motforestillinger mot å stenge eller rive kirker det ikke lenger er behov for, eller som det ikke finnes penger til å vedlikeholde.

- Det er ingen tvil om at det i noen lokalsamfunn finnes kirker det ikke lenger er behov for, samtidig som man trenger å bygge kirker i nye boligområder. Men før kirker eventuelt blir stengt eller revet, trengs det avklaringer både i forhold til de lokale menighetene, som eier kirkene, og Riksantikvaren, sier han ifølge Bergens Tidende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere