RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åpner for homofile prester

(AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Kirkerådet vil tillate homofile i partnerskap vigslede stillinger i kirken.

Kirkerådet anbefaler Kirkemøtet å endre vedtaket fra 1997 som nekter homofile samboende i partnerskap å ha vigslede stillinger i kirken.

Skal behandles i november
- Torsdag avgjorde Kirkerådet, med elleve mot fire stemmer, at de ønsker å tillate homofile samboende i partnerskap å inneha stilling som prester, diakoner, kateketer og organister, sier informasjonsrådgiver i Kirken, Dag Stange overfor Nettavisen.

Kirkerådets hovedoppgave er å være Kirkemøtets forberedende og iverksettende organ, og anbefalingen skal behandles på Kirkemøtet som avholdes 12.-17. november i år.

Det er ikke lenger samme grad av enighet om premissene for vedtakene om samlevende homofiles vigslede tjeneste i kirken som det var i 1995 og 1997. Kirkemøtet finner det derfor vanskelig å videreføre kirkemøtevedtakene fra 1995 og 1997, skriver Den norske kirke i en pressemelding.

Trumfer ikke gjennom homofile
Mindretallet stemte for et forslag om å utsette behandlingen slik at saken kunne utredes videre.

Anbefalingen fra Kirkerådet betyr at man gir adgang til både å ansette homofile prester og til å la være å ansette dem.

Samtidig slo Kirkemøtet fast at det også fortsatt er kirkelig begrunnelse for ikke å ordinere, vigsle, ansette eller gi tjenestebrev til homofilt samlevende dersom biskop eller ansettelsesorgan vurderer at dette ikke er i tråd med kirkens lære og formål eller av hensyn til menighetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere