*Nettavisen* Nyheter.

Åpner for medvirkning i Alta-drapet

Tiltalen mot den drapstiltalte Elizaveta Sytnik ble onsdag endret slik at det også er en åpning for at hun bare kan ha medvirket til drapet på eksmannen Henry Simonsen fra Alta.

Sytnik ble i Alta tingrett i juni i år kjent skyldig og dømt til 13 års fengsel for drapet på Henry Simonsen i desember i fjor. Simonsen ble funnet drept i sitt hjem med over 40 øksehogg mot hodet.

Når juryen i Hålogaland lagmannsrett skal ta stilling til skyldspørsmålet, åpnes det nå for at Elizaveta Sytnik kan ha hatt en medvirker-rolle i drapet, melder NTB. Et ukjent fingeravtrykk på taperullen som ble brukt til å surre plastposer rundt den avdøde, har indikert at noen flere måtte ha vært til stede i huset. I tillegg er det identifisert ni ukjente fingeravtrykk i Simonsens hjem.

Sytniks forsvarer, advokat John Christian Elden, motsetter seg rettens framgangsmåte. Han viser til at spørsmålet om medvirkning var tatt med i forslaget til tiltale for lagmannsretten fra førstestatsadvokat Lars Fause.

- Riksadvokaten ønsket ikke å tiltale Sytnik for medvirkning. Jeg stiller spørsmål ved om det er mulig å endre tiltalen i retten, sa Elden.

Førstelagmann Arild O. Eidesen tok ikke protesten til følge, og åpnet for at juryen også skal ta stilling til medvirkning. Det er ventet at prosedyrene i saken vil komme i løpet av onsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.