RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åpner for privat etterforskning

Sist oppdatert:
Politiet i Florø vil ikke stille seg i veien for en privat etterforskning etter dødsbrannen hvor tobarnsmoren Irene Johansen og hennes sønn Marcus døde natt til fredag.

Kort tid etter brannen ble Johansens eksmann (41) pågrepet og siktet for mordbrann. Politiet bygget siktelsen på de mange drapstruslene 41-åringen hadde kommet med mot kvinnen helt frem til det siste.

Nå viser det seg imidlertid at politiet står helt uten spor i etterforskningen mot mannen. De er ikke engang sikre på om brannen var påsatt. Søndag ble eksmannen løslatt, men siktelsen mot ham står fremdeles ved lag.

Tirsdag formiddag sier politistasjonssjef Nils Erik Eggen ved Florø politistasjon at de vil komme med ny informasjon i saken i løpet av dagen. Hvorvidt siktelsen mot 41-åringen frafalles, ønsker han ikke å svare på.

Vurderer etterforskning
Eksmannens forsvarer, advokat Walter Høivik, sier til TV 2 Nettavisen at han vil vurdere å leie inn private etterforskere for å få renvasket sin klient dersom politiet henlegger saken på grunn av bevisets stilling.

- Jeg har allerede fått en rekke henvendelser fra flere etterforskeres som ønsker å bistå. Vi får se hvordan saken utvikler seg, sier Høivik til TV 2 Nettavisen tirsdag.

Dersom henleggelsen skyldes «intet straffbart forhold» betyr det derimot at eksmannen offisielt er renvasket.

Politiet i Florø ønsker en slik privat etterforskning velkommen.

- Foreløpig er dette et åsted, men når vi er ferdige, trolig en gang i løpet av dagen, blir det frigitt. Vi har ikke noe imot at andre ser på det. Det skulle faktisk bare mangle, sier politistasjonssjef Eggen til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Eggen er det allerede inngått en avtale med advokat Høivik om at alle bevis og gjenstander ikke blir destruert, men blir beholdt inntil videre.

Tror eksmann er uskyldig
Politiet i Florø har etter løslatelsen av 41-åringen søndag gått høyt ut og lovet at etterforskningen skal ta for seg alle sider av saken. Eggen sa til TV 2 Nettavisen mandag at de også etterforsker med tanke på å få renvasket eksmannen, dersom det viser seg at brannen ikke skulle være påsatt.

En rekke personer i miljøet rundt Irene Johansen og eksmannen sier til flere medier at de håper etterforskningen viser at 41-åringen er uskyldig. Mandag sa Johansens kjæreste, Ottar Roset, til TV 2 Nyhetene at han håper eksmannen er uskyldig.

- Etter at det har gått noen dager nå og jeg har fått tenkt gjennom ting, så er jeg blitt mer og mer overbevist om at han ikke kan ha gjort det. Jeg kan ikke få meg til å tro at folk kan være så jævlige, sa Roset.

Den siste tekstmeldingen
Samme kveld som brannen brøt ut, mottak han ifølge VG en SMS av sin kjære:

«Hei deilige du. No må eg sove godt, og natta til deg. Vi prates i morgen tidlig. Elsker deg vennen».

Roset sier til avisa at han er knust etter å ha mistet sin kjære.

- Jeg kan ikke fatte at jeg ikke skal se henne igjen og ta rundt henne. Det forholdet vi hadde, utviklet seg til noe veldig fint, som jeg aldri før har opplevd. Jeg har aldri vært så glad i noen dame som jeg var i henne, forteller Roset til VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere