RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åpner for reklame på mobilen

Sist oppdatert:
Nå blir det lettere å sende reklame som sms eller mms til mobilen din. Markedsføringsreglene endres, og e-post og mobil er attraktive kanaler.

Lovforslaget tar utgangspunkt i et EU-direktiv, og går forslaget igjennom får firmaer du allerede har et kundeforhold til lov til å sende deg elektronisk reklame for egne produkter eller tjenester innenfor samme kategori som du tidligere har kjøpt. Det skriver Dagsavisen.

Opphever forbudet
Vi har tidligere hatt et forbud mot å sende reklame til mobil eller via e-post, med mindre du hadde sagt klart ja til å motta tilbudene.

Med den nye loven kan næringsdrivende benytte seg av kunderegisteret sitt for å sende reklame til din e-postadresse eller ditt mobilnummer. Forutsetningen er at du enkelt kan reservere deg mot at opplysningene brukes til slik direkte markedsføring.

Stopper ikke spam
Men åpningen for reklame er unntaket i det nye lovforslaget, som er et forsøk på å stramme inn reglene for elektronisk reklame. For eksempel skal det blir forbudt å sende elektronisk reklame til fysiske personer uten forhåndssamtykke, dermed kan ikke arbeidstakere motta reklame på jobben.

Hadde dette fungert i praksis, vil den nye loven kunne drept spam en gang for alle. Men vi må dessverre fortsatt slite med overfylte e-postbokser fulle at viagratilbud og falske lotterigevinster.

Nesten all søppelpost kommer fra USA, hvor verken EU eller Norge har noen domsmyndighet. Dermed er det umulig å stoppe og straffeforfølge de som sender ut all spam'en.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere