RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åpner landets første røykeklubb

Sist oppdatert:
I kveld åpner direktør Ole Melkeraaen ved Hardanger Hotel i Odda dørene til landets første røykeklubb. Så langt er de bare to lokalmedlemmer.

Det lave medlemstallet i Røykens Venner, den landsdekkende medlemsorganisasjonen som hevder å ha funnet et lovlig hull i den nye røykeloven, bekymrer ikke hotelldirektøren.

- Jeg har fått strøm av støtteerklæringer etter at lokalavisen Hardanger Folkeblad skrev om saken. Så jeg regner med at det kommer mye folk i kveld, sier Ole Melkeraaen til TV 2 Nettavisen.

Kun for medlemmer
I første omgang vil klubblokalene bare være åpne i helgene, skriver Hardanger Folkeblad. Hotelldirektøren vil selv stå for øl-serveringen og tømme askebegrene i lokalene hvor bare medlemmer av Røykens Venner får komme adgang.

For 125 kroner kan røykesugne Oddinger bli medlem. Samtidig må de skrive under på et opprop hvor det blant annet heter at røykere er lei av å blir kriminalisert som folkegruppe.

- Er du ikke redd for å bli bøtelagt av kommunens inspektører ?

- Nei, jeg er innstilt på å kjøre denne saken i retten hvis jeg må. Jeg er opptatt av å følge regler og det mener jeg at jeg gjør, svarer direktøren som foreløpig ikke har hørt noe fra kommunen.

Tilbud for gjestene
Smutthullet i røykeloven Melkeraaen og Røykens Venner ønsker å prøve i rettsystemet har blant annet fått støtte av seniorforsker ved Nasjonalt folkehelseinstitutt Erik Nord. De hevder at det vil være mulig å røyke i et lokale som kun er for medlemmer av en klubb. Det vil ikke kunne kalles et serveringssted og så lenge innehaveren av lokalene selv står for servering og opprydding går røyken ikke utover de ansatte.

- Loven er laget for de ansatte. Dersom intensjonen med den hadde vært å forby en illegal vare, så hadde det vært noe annet. Jeg tolker loven dit hen at dette er lovlig, sier Melkeraaen til TV 2 Nettavisen.

- Røyker du selv?

- Ja, men jeg er ingen storrøyker. Jeg gjør dette for å kunne tilby gjestene mine et fullgodt tilbud. De fleste som bor her røyker, sier hotelldirektøren som påstår at han ikke vil bruke røykeklubben som en del av markedsføringen av hotelltilbudet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere

Mest lest