RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åpner Norges første spiritistkirke

Foto: Heiko Junge / SCANPIX
Sist oppdatert:
Norge har fått sin første spiritistkirke i Tønsberg. Der skal man kommunisere med de døde.

Den gamle metodistkirken i Tønsberg, Spiret, skal i mars gjøres om til tilholdssted for norske spiritister. Metodistene raser og angrer på at de ikke fikk kirken revet, skriver Tønsberg Blad.

Spiritisme handler om å tro på at mennesket kan settes i forbindelse med de avdødes ånder. I Storbritannia og USA er dette en godkjent trosretning.

Spiret, som ble avvigslet som metodistkirke i 2002, skal 18. mars innvies av spiritistene. Det skjer etter et gammelt ritual og med hjelp av mediet Marion Dampier-Jeans.

- Selve seremonien er ganske kort, så skal hun foreta en demonstrasjon, der de som deltar kan få kontakt med noen fra den andre siden, sier Janne Schiøtz Henriksen til Tønsberg Blad.

Metodistpastor Hilde Sanden reagerer med sorg på måten den tidligere kirken i Tønsberg drives. Flere fra forsamlingen skulle ønske den var blitt revet, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere