RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åpner ras-veien

Sist oppdatert:
Voldsomme krefter var i sving under raset ved Hatlestad Terrasse. Det jobbes nå på spreng for å rydde veien til boligene som ble isolert av jordmassene.

- Ryddemannskaper arbeider med å få bort massene fra raset for å få åpnet veien raskest mulig, sier TV2-reporter Bjarte Trettenes til TV 2 Nettavisen.

Vel 140 personer er isolert på grunn av den stengte veien.

Ikke rasfare
- Det er ikke lenger rasfare på stedet. Så snart veien åpnes, vil beboerne i nærheten få komme inn og ut, sier han.

Rasets enorme krefter kommer også til syne i jordmassene. En bil som er fullstendig knust fant ryddemannskapene under et digert lag med rasmasse.

På befaring
Torsdag ettermiddag vil folk som bor i Hatlestad terrasse få komme opp og ta sine ødelagte hus i øyesyn. De skal trolig også få lov til å hente ut verdisaker. De evakuerte familiene er så langt innkvartert på hotell i Bergen sentrum, og 5-6 familier som bodde i terrassene, må belage seg på lang tids venting før de kan flytte hjem.

På en pressekonferanse i Bergen tidligere torsdag ble det opplyst at 30-40 beboere i Osveien, ikke langt unna rasstedet, vil få flytte hjem i løpet av dagen.

Kommunen oppretter også en gruppe som skal hjelpe de som er rammet av raset, skriver Bergens Tidenes nettavis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere