RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åpner skole tross uværet

Sist oppdatert:
Skoler, SFO og barnehager i Hammerfest vil holde åpent i dag - tross uværet.

Uværet «Narve» herjer i store deler av Nord-Norge. I Hammerfest ble to skoler evakuert i går. I dag trosser innbyggerne vinden, men tar sine forholdsregler. I en rekke kommuner i landsdelen forbereder man seg på at uværet skal øke i styrke.

- Vi har besluttet å holde skoler og barnehager åpne, men elevene holder seg innendørs. Det er ni minusgrader og vind, sier ordfører Alf E. Jakobsen i Hammerfest til TV 2 Nettavisen. Skolene i Hammerfest vil holde åpent til vanlig arbeidstids slutt klokka 16 i dag, og mange av elevene vil bli hentet av foreldrene i bil. Jakobsen sier situasjonen vurderes fortløpende og at det trolig blir stenging av skoler og barnehager i morgen dersom vinden øker.

Sikrer hustak
Folk fra brannvesenet og Sivilforsvaret var i morgentimene i full sving med å sikre blant annet hustak mot vindens herjinger. I fiskeværet Forsøl en mil utenfor Hammerfest kom det melding om fiskebåter som var i ferd med å ise ned ved en kommunal flytebrygge.

- Sterk vind og kald luft fra sjøen fører til at båtene iser ned. En av fiskebåtene har allerede ha gått ned, sier operasjonsleder Per Holmvik ved Øst-Finnmark politidistrikt til TV 2 Nettavisen. Det ligger sju til åtte fiskebåter og en rekke fritidsbåter ved brygga.

Busspassasjer skadet
Onsdag ble en busspassasjer skadet i Hammerfest da en rute på bussen ble knust i vinden. Vedkommende ble kjørt til spesialist for å undersøke øynene.

Stengte skolen i Havøysund
I Havøysund kommune har man valgt å stenge både skole, SFO og barnehagene, ifølge NRK.

Politiet i Salten melder om løse takplater, knuste vindusruter og lyktestolper som svaier i vinden.

- Det er ikke så ille hos oss ennå, men vi er litt bekymret for hva som kan komme og vurderer fortløpende tiltak, sier operasjonsleder Ivar Bo Nilsson ved Salten politidistrikt til TV 2 Nettavisen. Han sier politiet har oppfordret byggherrer og andre til å sikre løse gjenstander.

Innstilte ferger
Politiet på Helgeland melder om en del mindre skader langs kysten, skriver Avisa Nordland. På Lurøy ble et gårdsbruk rammet av vindens herjinger. Fergene på Kystriksveien har vært innstilt.

i Troms melder TFDS Lokaltrafikk at Kvænangsruta fra Skjervøy er kanselert, skriver Folkebladet.no.

Nordgående hurtigrute MF «Nordlys» var en halv time forsinket fra Risøyhavn til Harstad i morgentimene, mens sørgående hurtigrute fra Harstad klokka 08.30 ble innstilt, skriver avisa.

Disse veiene og fergesambandene er stengt. (Statens vegvesen)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere